Παιδική θεατρική ομάδα αναζητά γυναίκα ηθοποιό
13 Ιανουαρίου 2019
Έφυγε ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς
17 Ιανουαρίου 2019
Προβολή όλων

Το CampfireStories αναζητά συμμετέχοντες για έναν κύκλο δωρεάν εργαστηρίων

Το CampfireStories αναζητά συμμετέχοντες για έναν κύκλο δωρεάν εργαστηρίων αφηγηματικής γραφής ή σχεδίου!

Tα εργαστήρια απευθύνονται σε ''νέους κάθε ηλικίας'', προερχόμενους από ομάδες με μειωμένη πρόσβαση και εκπροσώπηση στις πολιτιστικές εκφάνσεις του δημόσιου λόγου. Απευθύνεται μεταξύ άλλων σε θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας ή διακρίσεων, πρόσφυγες, ανέργους, μετανάστες, περιθωριοποιημένα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με κλίση στη δημιουργική γραφή ή το σχέδιο, που θέλουν να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς τους μέσω της αφήγησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην φιλοσοφία της δημιουργίας δεμένων ομάδων και της χρήση του δημόσιου χώρου ως πεδίο όπου εμπειρίες μοιράζονται και ιστορίες αναπτύσσονται από κοινού. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν, να μάθουν και να συν-δημιουργήσουν, μέσα από μία σειρά εργαστηρίων βασισμένων στην πολιτιστική κληρονομιά της γειτονιάς καθώς και μέσα από μία σειρά διαδραστικών ανοιχτών εκδηλώσεων να εμπλέξουν την τοπική κοινότητα. Το τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, με τη συμβολή της δημιουργικότητα και φαντασίας των κατοίκων της γειτονιάς, θα είναι μια εικονογραφημένη συλλογή διηγημάτων.

Κατά τη διάρκεια των 9 εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα δημιουργικής αφήγησης, θα εισαχθούν σε τεχνικές συμμετοχικής έμπνευσης, σκέψης και δημιουργίας, και θα μάθουν τρόπους ανάπτυξης ιστοριών βασισμένων στην προφορική ιστορία, την ιστορία της κοινότητας και την γραπτή πολιτιστική παραγωγή μέσα από ένα αφηγηματικό φίλτρο. Μέσα από την συζήτηση, την έκφραση και την επικοινωνία, θα επιτύχουν να δημιουργήσουν εκτός από τις προσωπικές του αφηγήσεις και μία συλλογική αφήγηση μέχρι το τέλος των εργαστηρίων.

Τα εργαστήρια ξεκινούν τέλος Φεβρουαρίου στην Αθήνα! Είναι τρίωρα και θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα κάθε Σαββάτο για 9 εβδομάδες.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την φόρμα:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSe5T-eUGtQ2nFXxAa…/viewform
Διαφορετικά δηλώστε την συμμετοχή σας με μήνυμα στο Facebook ή μέσω email.

Email: campfirestoriesproject@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/campfirestoriesproject
Instagram: www.instagram.com/_campfirestories_
/
Το Campfire Stories αποτελεί μια δράση που αποσκοπεί στο να δώσει την δυνατότητα σε καλλιτέχνες αφηγηματικών μέσων, προερχόμενους από κοινωνικές ομάδες που βιώνουν αποκλεισμό, διακρίσεις, και μειωμένη πρόσβαση σε προνόμια ή ευκαιρίες, να επικοινωνήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και να συνδεθούν με την γειτονιά χρησιμοποιώντας ως όχημα την μυθοπλασία και αναδεικνύοντας σύγχρονους προβληματισμούς.

Είναι μια πρωτοβουλία με έμφαση στη συμμετοχικότητα, τη συνεργασία και βασισμένη στην κοινότητα και την έννοια της γειτονιάς.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν, να μάθουν και να συν-δημιουργήσουν, μέσα από μία σειρά εργαστηρίων βασισμένων στην πολιτιστική κληρονομιά της γειτονιάς.

Απευθύνεται σε επίδοξους δημιουργούς αφηγήσεων που προέρχονται από μη προνομιούχες, αποκλεισμένες η υφιστάμενες διακρίσεων κοινωνικές ομάδες, που επιθυμούν να επικοινωνήσουν δημιουργικά τα ζητήματα που τους αφορούν. Aναδιαμορφώνοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες σε ένα καλλιτεχνικό προϊόν μέσα από το πρίσμα της φαντασίας και της αφήγησης.

Με όχημα τις ιστορίες τους, θα αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και θα αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση και σύνδεση με άλλους ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χορό άλλα και με το ευρύτερο κοινό μέσω τον αφηγημάτων τους.

Απευθύνεται επίσης σε όλη την κοινότητα της γειτονιάς που επιθυμεί να συμμετάσχει δημιουργικά στο εγχείρημα καθώς και να συμβάλλει στον κοινό διάλογο μέσα από τις συζητήσεις που ανοίγουν με αφορμή την αφήγηση. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν, να μάθουν και να συν-δημιουργήσουν, μέσα από μία σειρά εργαστηρίων βασισμένων στην πολιτιστική κληρονομιά της γειτονιάς καθώς και μέσα από μία σειρά διαδραστικών ανοιχτών εκδηλώσεων να εμπλέξουν την τοπική κοινότητα.

Το Campfire Stories είναι μια δράση του Βασίλη Τζιώκα μέσω του προγράμματος START - Create Cultural Change.

Το Start είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Βιογραφικό σημείωμα του Βασίλη Τζιώκα:

Ο Βασίλης Τζιώκας ζει στην Αθήνα, και δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ εργάζεται ως συγγραφέας και σκηνοθέτης. Έχει πτυχίο ψυχολογίας και επαγγελματικό δίπλωμα στην σκηνοθεσία κινηματογράφου, ενώ στην μεταπτυχιακή διατριβή του (Εφαρμοσμένη Γνωστική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία) επικεντρώθηκε στην αποκλίνουσα σκέψη και τη δημιουργική γραφή. Οι καλλιτεχνικές του συνεργασίες περιλαμβάνουν οργανισμούς όπως το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί σε διάφορα φεστιβάλ.

Στόχος του Campfire Stories:

Κάνοντας χρήση του όρου ''Campfire Stories'' θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην φιλοσοφία της δημιουργίας ασφαλών και δεμένων ομάδων όπου ενδιαφέρουσες, πρωτότυπες και προσωπικές ιδέες θα μοιράζονται, εποικοδομητική ανατροφοδότηση και παραγωγικός λόγος θα πραγματοποιείται, και ιστορίες θα αναπτύσσονται συλλογικά πριν παρουσιαστούν στην κοινότητα. Στόχος είναι να προσεγγιστούν οι κοινές αλλά και οι διαφορετικές αφηγήσεις μεταξύ τον τόπων και τον ανθρώπων και να μπλεχτούν σε κοινά αφηγήματα που να τους αφορούν όλους και να ανοίγουν τον δρόμο για έναν κοινό τόπο συζήτησης.


Πληροφορίες & χρήσιμα Links

Σχετικά με το Πρόγραμμα START - Create Cultural Change
www.startgreece.netwww.facebook.com/startgreece