ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
20 Ιουνίου 2017
Πρόσκληση συμμετοχής χορευτικών ομάδων στο 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού
21 Ιουνίου 2017
Προβολή όλων

“Έλληνες Φιλέλληνες” Συνέντευξη Τύπου

Σήμερα, στις 21/6/2017 διεξήχθη η συνέντευξη τύπου για την παράσταση: «Έλληνες Φιλέλληνες» στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής.

Το Τρίτο Κουδούνι παρευρέθη και παρουσιάζει συνοπτικά τα λεγόμενα των συντελεστών που αφορούν τη συγκεκριμένη δημιουργία.

Την ομιλία ξεκίνησε ο Νίκος Θρασυβούλου, ο οποίος έδωσε τις ευχαριστίες του στον δήμαρχο Ευστάθιο Γιαννούρη για μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία η οποία έλαβε σάρκα και οστά. Οι «Έλληνες Φιλέλληνες» είναι ένα πρωτότυπο μουσικό έργο όπου η μουσική συναντά την ποίηση Ελλήνων και Φιλελλήνων ποιητών. Τη μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Θα πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τον Alexander Pushkin και θα φτάσουμε ως τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Συγκεκριμένα, θα ερμηνεύσουν οι: Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάννα Μπάμπαλη. Θα απαγγείλουν οι: Δημήτρης Καταλειφός, Σταύρος Ζαλμάς, Λίνα Νικολακοπούλου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Στη συνέχεια, μίλησε ο Ευστάθιος Γιαννούρης, δήμαρχος στο δήμο Νικόλαου Σκουφά. Ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην παράσταση. Ο δήμος πήρε το όνομά του από τον Νικόλαο Σκουφά, ιδρυτικό μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Ο ίδιος ανέφερε ότι η τέχνη προάγει έννοιες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια. Έννοιες που ενστερνίζεται το κίνημα του Φιλελληνισμού.

Ακολούθησε ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου δηλώνοντας ότι σε μια γκρίζα περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, όταν επενδύει κανείς στην τέχνη τότε μεγαλουργεί. Η μεγάλη ίντριγκα για τον ίδιο ήταν ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτό το δημιούργημα. Έκλεισε με μια ελπιδοφόρα δήλωση: «Καλούμαστε να αυτοπροσδιοριστούμε ξανά και να πιστέψουμε στον εαυτό μας». Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε ο Βασίλης Λέκκας με λακωνική δήλωση, ουσιαστική. Νιώθει συναισθηματικά φορτισμένος λόγω της ιστορίας που μεταφέρει αυτή η δουλειά. Στην παράσταση, τραγουδάει ένα ποίημα της Johanna Kinkel με τίτλο: «Άσμα για το θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη». Ως καλλιτέχνης είπε, έχει την ευθύνη να μεταφέρει την ιστορία του τόπου μέσα από τη μουσική. Κλείνοντας, να πουμε ότι οι «Έλληνες Φιλέλληνες» θα παρουσιαστούν στις 24/6/2017 στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στις 21:00 μμ.
Το έργο «Έλληνες φιλΈλληνες» θα ερμηνεύσουν στο Μέγαρο Μουσικής:
Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας,
Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου.


Ενώ θα διαβάσουν οι: Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου

Την συναυλία συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου

Μια μεγάλη παραγωγή του Δήμου Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Πανεπιστήμια: Ιωαννίνων, Βαρσοβίας, Λούντ, Βερσαλλιών, Μονάχου, Σάσσαρι Υπό την Αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών,
Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ

Παίζουν οι μουσικοί Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα)
Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο)
Άκης Κατσουπάκης (πιάνο / ενορχήστρωση)
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρα)
Ντίνος Χατζηϊορδάνου (ακορντεόν)
Βασιλική Μαζαράκη (βιολί)
Mikhail Smirnov (βιόλα)