Περιμένοντας τον Godot, του Σάμουελ Μπέκετ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
1 Ιουλίου 2016
ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ Για την Θεατρική σεζόν 2016 – 2017
1 Ιουλίου 2016
Προβολή όλων

New Narratives της Γεωργίας Βαρδαρού στην Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών

Η Γεωργία Βαρδαρού παρουσιάζει στις 2 και 3 Ιουλίου 2016, την παράσταση χορού “New Narratives”, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Είμαστε εκ φύσεως αφηγητές, που πλάθουμε ιστορίες καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λέμε καλημέρα, ίσως καλησπέρα και σίγουρα καληνύχτα. Και θέλοντας να δούμε τη ζωή μας ως σύνολο, φτιάχνουμε ιστορίες ζωής.

Αλλά δεν μπορούν όλα να εξιστορηθούν, οι λέξεις δεν αρκούν. Είναι πάρα πολλά αυτά που ξεφεύγουν ερμηνείας. Το να κατανοεί κανείς το αφηρημένο μπορεί να γίνει το μέσο για να νιώσει την καθημερινότητά του, ένα χορό ή το νόημα της ζωής.

Το Νew Νarratives είναι ο κοινός χώρος μεταξύ αφήγησης και αφαίρεσης. Από τη μία ειναι η γλυκιά σιγουριά της διήγησης και από την άλλη η διαρκής ροή των εφήμερων κινήσεων που εμφανίζονται και εξαφανίζονται.

Το Νew Νarratives ειναι η ιστορία που πλάθει αναπόφευκτα ο νους μας, είναι η υπερβατικότητα που ο νους μας απολαμβάνει.
Η Γεωργία Βαρδαρού αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στη σχολή P.A.R.T.S. στις Βρυξέλλες. Έπειτα, ξεκίνησε να συνεργάζεται με διεθνείς χορογράφους και να συμμετέχει ως χορεύτρια σε πολλά διεθνή πρότζεκτ και
παραστάσεις χορού (objects in mirror are closer than they appear, The Organ Project, now h e r e For Edward Krasinski. Rusland). Στη συνέχεια, άρχισε να εστιάζει σε προσωπικές της δουλειές. Ασχολήθηκε με το ερευνητικό πρότζεκτ Hardcore Research on Dance και δημιούργησε ένα σόλο το οποίο προέκυψε από αυτή την έρευνα της. Σε απάντηση, ο Marc Vanrunxt και ο Salva Sanchis δημιούργησαν γι’ αυτήν από ένα σύντομο σόλο. Και τα δύο αυτά κομμάτια παρουσιάστηκαν ως ένα ενιαίο σόλο με τον τίτλο TRIGON. Συνεχίζοντας στην ερευνητική κατεύθυνση που ακολούθησε για το σόλο της σχετικά με την «προσωπική κίνηση» και τις καταβολές της, δημιούργησε το πρώτο ομαδικό της κομμάτι με τίτλο
Phenomena.

Αυτήν την περίοδο περιοδεύει με τον νέο της ομαδικό κομμάτι New Narratives και ως χορεύτρια με την ομάδα Rosas στην πιο πρόσφατη παραγωγή της Anne Teresa De Keersmaeker Golden Hours (As you like it). Η Γεωργία Βαρδαρού ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες και η δουλεία της είναι παραγωγή της ομάδας Kunst/Werk (K/W).

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Kunst/Werk με το Φεστιβάλ Αθηνών και φορείς απ’ όλη την Ευρώπη.

Χώρος: Πειραιώς 260, Χώρος Η’
Μουσική: Gašper Piano
Φωτισμοί: Salva Sanchis
Χορογραφία: Γεωργία Βαρδαρού
Παίζουν: Elizaveta Penkóva, Zoltán Vakulya, Γεωργία Βαρδαρού, Sue-Yeon Youn
Διάρκεια: 85 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: ​€20, €10 (Φοιτητικό), €5 (Άνεργοι-A.μεΑ.)
Παραστάσεις: 2 και 3 Ιουλίου 2016 στις 21.00