Πέθανε η ηθοποιός και στιχουργός Βέτα Μπετίνη
18 Οκτωβρίου 2017
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
19 Οκτωβρίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη Τύπου για την παράσταση “Γοργόνες και Μάγκες”

Στις 18/10/2017 διεξήχθη η συνέντευξη τύπου που αφορά την παράσταση: Γοργόνες και Μάγκες.

Το Τρίτο Κουδούνι παρευρέθη στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Public Συντάγματος και αναμεταδίδει τα όσα ειπώθηκαν.

Την ομιλία άνοιξε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Βάλαρης. Αισθάνεται χαρούμενος που συμβάλλει στην αναβίωση αυτού του ιστορικού μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς και του Γιάννη Δαλιανίδη, Γοργόνες και Μάγκες που επιστρέφει πια στη σκηνή του θεάτρου Μπροντγουαίη μετά από 50 χρόνια. Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς όπως είπε και ο ίδιος , θέλει το αποτέλεσμα να τιμήσει τόσο τον κόσμο όσο και τους δημιουργούς. Φροντίζει και αναδεικνύει τους ηθοποιούς γιατί μέσα από εκείνους, το κείμενο παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Γιώργος Βάλαρης αναφερόμενος στον Γιάννη Βογιατζή: (…) Ο Γιάννης Βογιατζής είναι ο σπουδαιότερος επαγγελματίας και ηθοποιός που έχει συναντήσει. Ακολούθησε η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου η οποία ανέφερε ότι είναι συγκινητικό, να αναβιώνεις ένα μιούζικαλ σε ένα ιστορικό θέατρο όπως το θέατρο Μπροντγουαίη. Ο Μίμης Πλέσσας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συντελεστές, στην πρώτη προσπάθεια μεταφοράς του μιούζικαλ αυτού, από τη κινηματογραφική οθόνη στη θεατρική σκηνή. Ο Γιάννης Βογιατζής είναι συγκινημένος διότι μετά από 50 χρόνια βρίσκει τη μεγάλη του αγάπη, το μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Τόνισε ότι οι ρόλοι δεν παίζονται, ζουν. (…) Αν δεν ζήσεις το ρόλο, έχεις φύγει από το έργο. Ο Γιάννης Πλούταρχος θα ερμηνεύσει ζωντανά, τα τραγούδια της παράστασης. Είναι τιμή του που συνεργάζεται με αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους.
Η Ζέτα Δούκα είναι ευγνώμων όσον αφορά την παραγωγή. Για εκείνη, είναι μάθημα ζωής να συναντάει επί σκηνής σημαντικούς ανθρώπους και να συνυπάρχει μαζί τους. Η Έφη Παπαθεοδώρου θα προσπαθήσει να ενσαρκώσει το ρόλο της με τη βοήθεια των σπουδαίων συνεργατών. Η Μαρία Κορινθίου ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη. (…) Ο Γιώργος Βάλαρης μ’έχει πιστέψει από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε. Η Αγγελική Λάμπρη δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη που προέκυψε αυτή η δουλειά. Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ανέφερε ότι οι ηθοποιοί εμπνέουν τον κόσμο να συνεχίσει να ονειρεύεται, να τολμάει και να κυνηγάει τα όνειρα του. Ο Πέτρος Ξεκούκης ευχαρίστησε για την παρουσία του στο θίασο. Ο Τάσος Κωστής χαίρεται που είναι μέρος και κομμάτι της ιστορίας που συνεχίζεται. Δήλωσε ότι η μεγάλη τέχνη δεν είναι για τους μυημένους και ότι είναι καιρός να στηρίξουμε τα ελληνικά έργα και αντίστοιχα, τους Έλληνες συγγραφείς. Ο Γιώργος Γαλίτης είναι συγκινημένος που συνεργάζεται με τον Γιάννη Βογιατζή. Την ομιλία έκλεισε ο Παναγιώτης Πετράκης. Ανέφερε ότι ο θίασος έχει την αρωγή των ιερών τεράτων σε αυτό το δημιουργικό κομμάτι. Δήλωσε ενθουσιασμένος με το εγχείρημα.