«ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ για 2» στο Θέατρο Ρεματιάς
25 Ιουλίου 2017
Η “ΣΤΕΛΛΑ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ ΑΠΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
26 Ιουλίου 2017
Προβολή όλων

«ΣΤΥΓΑ, η θεά των υδάτων» στα Πλατάνια Τριφυλίας

Πλατάνια Τριφυλίας || πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο
Τρίτη 8 Αυγούστου


72 λεπτά - 4 τόνοι νερό - 8 χορευτές - χορός μέσα στο νερό
Μια βουτιά στους μύθους και την ιστορία της Ελλάδας

Ο Δήμος Τριφυλίας στα πλαίσια της διοργάνωσης των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων παρουσιάζει την παράσταση «ΣΤΥΓΑ, η θεά των Υδάτων».

Ο γνωστός χορογράφος Παύλος Κουρτίδης θα ταξιδέψει με την τελευταία του παράσταση «ΣΤΥΓΑ, η θεά των Υδάτων» καλεσμένος από τον ιστορικό δήμο της Τριφυλίας την Τρίτη 8 Αυγούστου. Σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα θέατρα της Ελλάδας, το πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο στα Πλατάνια Τριφυλίας χωρητικότητας 1.300 θέσεων, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του χωριού πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Ένας μοναδικός χώρος που δίνει την αίσθηση ότι η «ΣΤΥΓΑ, η θεά των Υδάτων» θα παρουσιαστεί στο φυσικό της χώρο, ενώ με την επιστροφή της θα παρουσιαστεί για λίγες ακόμη παραστάσεις στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά ο σύγχρονος χορός καταπιάνεται με την πιο αντιπροσωπευτική θεότητα των υδάτων της ελληνικής μυθολογίας, τη θεά ΣΤΥΓΑ.
Μία μοναδική αναβίωση του μύθου της Στύγας στο σήμερα, η οποία ζωντανεύει για πρώτη φορά επί σκηνής. Μία πλημμύρα που λούζει τη σημερινή Ελλάδα και τους μύθους της με μια άκρως τολμηρή ματιά με σκοπό την αφύπνιση. Τα αθάνατα νερά του Αχιλλέα, η κόρη της Στύγας Νίκη της Σαμοθράκης, το Στύγιο ύδωρ του Μέγα Αλέξανδρου είναι κομμάτι της Ελληνικής μυθολογίας και της παράστασης. Ένα ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα. Το νερό, πηγή και σύμβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας όλων των λαών και για πρώτη φορά ο μύθος του ζωντανεύει και τα νερά γίνονται ‘Μαυρονέρια’.
Με 8 χορευτές επί σκηνής υπό την καθοδήγηση του Παύλου Κουρτίδη, ο οποίος υπογράφει και την εικαστική σύλληψη και μουσική πρωτότυπα γραμμένη δια χειρός Βασίλη Τσεντούρου.
... «Ύστερα από τόσα χρόνια δημιουργίας παραστάσεων, η “ΣΤΥΓΑ, η θεά των υδάτων” δεν είναι μία ακόμη παράσταση, είναι για μένα σταθμός. Πίστεψα και αγάπησα όλο το εγχείρημα, η κάθε στιγμή από την προετοιμασία της παράστασης μέχρι και σήμερα είναι μοναδική. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό μας γεμίζει χαρά και ευθύνη.»
Παύλος Κουρτίδης


Σκηνοθεσία, Χορογραφία, Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική Σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Βοηθός Χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου
Οργάνωση Παραγωγής: Σοφία Καραγιάννη
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ
Βίντεο: Ζαφείρης Χαϊτίδης
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Άγγελος Αντωνάκος, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαρία Βάθη, Έλενα Τσικαλά - Βαφέα