Θέατρο ΑΛΦΑ – Ιδέα Πρόγραμμα
23 Σεπτεμβρίου 2016
Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο Τρίτο Στεφάνι
27 Σεπτεμβρίου 2016
Προβολή όλων

Θεατρικό εργαστήριο

«Η ενασχόλησή μας με την τέχνη δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα, ενώ όλοι μας μπορούμε να ευεργετηθούμε από τα δώρα της. Η τέχνη δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά δικαίωμα των πολλών. Η έκφραση δεν έχει όρια ούτε κανόνες που πρέπει να υπηρετηθούν. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από παιχνίδι, χαρά, συγκίνηση, απόλαυση καθώς και στιγμές ανεμελιάς και δημιουργίας, τις οποίες μπορεί να μας προσφέρει η συμμετοχή μας στο θεατρικό εργαστήριο».

Τα παραπάνω μας επισημαίνει ο Γεράσιμος Δεστούνης ηθοποιός, δραματοθεραπευτής και συντονιστής του θεατρικού εργαστηρίου, μέσα από τη μεγάλη εμπειρία που έχει στο συντονισμό και σκηνοθεσία ερασιτεχνικών ομάδων και συνεχίζει λέγοντας: «Η λέξη έκσταση σημαίνει την εκτός εαυτού στάση και αυτό είναι το ζητούμενο στον καλλιτέχνη κατά τις δημιουργικές στιγμές του, να φύγει από το γνωστό και το οικείο και να υπάρξει στο μυστηριακό άγνωστο. Αυτό μπορούμε να επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε συμμετέχοντας στο θεατρικό εργαστήρι, σ’ ένα χώρο ασφάλειας, εμπιστοσύνης, αποδοχής και ανακάλυψης του παράδοξου της θεατρικής τέχνης.

Η διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι μια πράξη “μετάφρασης” που επιτρέπει το πέρασμα από τον κόσμο του πνεύματος στον κόσμο των αισθήσεων, από το όνειρο και την έμπνευση στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό ο στόχος του θεατρικού εργαστηρίου μας είναι ένα μαγικό υποκριτικό ταξίδι με τη βοήθεια του αυτοσχεδιασμού. Μέσα από ασκήσεις και τεχνικές ο συμμετέχων θα έρθει σε επαφή με τις δημιουργικές εκφραστικές του δυνατότητες, ελεύθερος σε έναν επινοημένο κόσμο καλείται να γίνει συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, ενδυματολόγος, να κάνει τη μουσική επιμέλεια κλπ, αντιλαμβανόμενος την ουσία της τέχνης σφαιρικά. Στον κόσμο του θεάτρου και της φαντασίας όπου όλα μπορούν να συμβούν, οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν τον δημιουργικό και παιχνιδιάρη εαυτό τους αλλά και τον συνάνθρωπο αφού θα προαχθεί η ομαδικότητα και η συνεργασία», επισημαίνει ο Γεράσιμος Δεστούνης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη ενώ θα ξεκινήσουν στις 4/10. Ώρα συνάντησης 7-10 μ.μ. στην περιοχή Ψυρρή- Πλατεία Ηρώων (100μ. από το σταθμό του Μετρό Μοναστηράκι).

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ + ΦΠΑ το μήνα.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στην υποκριτική από τους συμμετέχοντες.
Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεις θέσεων 6977083583.