ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕΖΟΝ 2017 – 2018
29 Σεπτεμβρίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση «Το ταξίδι του Φερευντούν»
2 Οκτωβρίου 2017
Προβολή όλων

ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 2017 – 2018

Το Θέατρο ΠΚ από το 2010, οπότε και εντάχθηκε στον θεατρικό χάρτη της πόλης, βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο. Τη νέα θεατρική σεζόν θα παρουσιάσει ένα γεμάτο ρεπερτόριο με παραστάσεις θεάτρου και χορού από την ελληνική και παγκόσμια δραματουργία συνεχίζοντας να δίνει βήμα σε δημιουργούς με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές προτάσεις, που τους ενδιαφέρει να συνομιλήσουν με το σήμερα και τους θεατές μέσω της τέχνης τους.

Τη νέα σεζόν θα παρουσιαστεί το «NOISE» της Δέσποινας Γιαννούλη & του Βαγγέλη Πιτσιλού (από 2/10), η ρομαντική κομεντί «Απίθανο Ζευγάρι» της Έλενας Ιωαννίδη (από 20/10), το νέο έργο του Γιάννη Βασιλακόπουλου «Ανώνυμος Αποστολέας» (από 13/11) και η «Δεσποινίς Τζούλια» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ (από 2/12). Επίσης, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει για λίγες ακόμη παραστάσεις το έργο του Παύλου Κουρτίδη «Στύγα, η θεά των υδάτων» (από 14/10).

Το καλοκαίρι του 2018 θα παρουσιαστεί η 3η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Μετά από δύο χρόνια παρουσίασης νέων δημιουργών και έργων, η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού, γίνεται θεσμός δίνοντας την ευκαιρία σε νέους χορευτές και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις ιδέες του προάγοντας την τέχνη του χορού. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Σχολή PK Dance school που στεγάζεται στο κτήριο του θεάτρου ΠΚ συνεχίζει και αυτή ανανεωμένη το πρόγραμμά της και μετράει 11 χρόνια παρουσίας με νέους καθηγητές στον ανακαινισμένο χώρο των μαθημάτων με αίθουσα 95 τ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή Χορού, τους καθηγητές, τα μαθήματα και τα σεμινάρια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.pkdance.gr

Στον πλήρες εξοπλισμένο με εκσυγχρονισμένο φωτισμό, ηχητικά συστήματα και πολυμέσα χώρο του θεάτρου ΠΚ, πραγματοποιούνται επίσης μουσικά live, παιδικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες καλλιτεχνικές ή εταιρικές εκδηλώσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«Στύγα, η θεά των υδάτων» (από 14/10) του Παύλου Κουρτίδη

Για πρώτη φορά ο σύγχρονος χορός καταπιάνεται με την πιο αντιπροσωπευτική θεότητα των υδάτων της ελληνικής μυθολογίας, τη θεά ΣΤΥΓΑ. Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Παύλος Κουρτίδης, επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο ΠΚ για 12 μόνο παραστάσεις, την απόλυτα sold out επιτυχία, την παράσταση χορού «ΣΤΥΓΑ, η θεά των υδάτων», που κατέπληξε κοινό και κριτικούς.
Το Θέατρο ΠΚ γεμίζει με 4 τόνους νερού και η Θεά των υδάτων, Στύγα ζωντανεύει για πρώτη φορά επί σκηνής. Μία μοναδική αναβίωση του μύθου της Στύγας στο σήμερα. Μία πλημμύρα που λούζει τη σημερινή Ελλάδα και τους μύθους της με μια άκρως τολμηρή ματιά με σκοπό την αφύπνιση. Τα αθάνατα νερά του Αχιλλέα, η κόρη της Στύγας Νίκη της Σαμοθράκης, το Στύγιο ύδωρ του Μέγα Αλέξανδρου είναι κομμάτι της Ελληνικής μυθολογίας και της παράστασης. Ένα ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα. Το νερό, πηγή και σύμβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας όλων των λαών και για πρώτη φορά ο μύθος του ζωντανεύει και τα νερά γίνονται ‘Μαυρονέρια’.
Με 8 χορευτές επί σκηνής υπό την καθοδήγηση του Παύλου Κουρτίδη, ο οποίος υπογράφει και την εικαστική σύλληψη και μουσική πρωτότυπα γραμμένη δια χειρός Βασίλη Τσεντούρου.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, Χορογραφία, Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική Σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Βοηθός Χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου Οργάνωση Παραγωγής: Σοφία Καραγιάννη Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ
Βίντεο: Ζαφείρης Χαϊτίδης
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Χρίστος Καφετζής, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαρία Βάθη, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα.

Κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.15 από τις 14 Οκτωβρίου για 12 μόνο παραστάσεις.
«NOISE» (από 2/10) της Δέσποινας Γιαννούλη & του Βαγγέλη Πιτσιλού

Το έργο «Noise» βασίζεται σε συρραφή κειμένων, τα οποία γράφτηκαν κατά την διάρκεια των προβών, ως αποτέλεσμα έρευνας, συζήτησης και πρακτικής διερεύνησης πάνω στην επικοινωνία των ανθρώπων χθες και σήμερα. Η πρόζα άρρηκτα συνδεδεμένη με την κίνηση, τη μουσική, τη μιμητική, το χορό, την performance, τη νοηματική γλώσσα, ασχολείται με ένα από τα βασικά ερωτήματα της σύγχρονης κοινωνίας: υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία για τον σημερινό άνθρωπο; Η δυνατότητα που του δίνεται μέσω του διαδικτύου και κάθε συσκευής τηλεπικοινωνίας τελικά βελτιώνει την ουσιαστική επαφή με τους γύρω του ή τον κρατά αποξενωμένο και «ασφαλή» πίσω από οθόνες, ακουστικά και τεράστιες ή μικρές αποστάσεις; Η παράσταση, σε ρυθμούς ανάλογους της «νέας εποχής» στην επικοινωνία, αντιδιαστέλλει το σήμερα στο χθες, τη γλώσσα των social media στον βωβό κινηματογράφο, το ηχητικό μήνυμα στην αναμονή ενός γράμματος, την απόσταση στη δύναμη της αγκαλιάς. Χωρίς να εξιδανικεύει μέσα ή εποχές, ερευνά την ανθρώπινη ανάγκη για επαφή μέσα από το πρίσμα των αναγκών της σύγχρονης εποχής για γρήγορη και εύκολη επικοινωνία.

Συντελεστές:
Σύλληψη-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Δέσποινα Γιαννούλη - Βαγγέλης Πιτσιλός
Κείμενα: Δέσποινα Γιαννούλη, Βαγγέλης Πιτσιλός, Βασιλική Ταντάουι
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα: Σοφία Παπαθεοδώρου
Trailer: Θωμάς Γιαννάκης

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15 έως και 31 Οκτωβρίου


«Απίθανο Ζευγάρι» (από 20/10) της Έλενας Ιωαννίδη

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι ήρωες ο Θωμάς και η Αγάπη μέσα σε ένα γάμο που περνάει κρίση.Τη λύση έρχεται να δώσει ένας ψυχολόγος με μια παράξενη μέθοδο που θα τους προτείνει να ακολουθήσουν. Η σχέση τους θα περάσει μέσα από πολλά κωμικοτραγικά στάδια. Θα παρακολουθήσουμε ολόκληρη την διαδρομή του ζευγαριού από είκοσι χρονών έως τα βαθιά τους γεράματα. Η λύση δε θα δοθεί, παρα μόνο στο τέλος του έργου, όταν σε πολύ προχωρημένη ηλικία θα αντιμετωπίσουν οριστικά ο ένας τον άλλον και ο καθένας τον εαυτό του. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί Άννα Ίρις και Σταύρος Κανελλίδης, ενώ στην παράσταση συμμετέχουν κινηματογραφικά και άλλοι χαρακτήρες “κλειδιά”, οι οποίοι θα οδηγήσουν το ζευγάρι σε ακρότητες από την αρχή του έργου έως το ανατρεπτικό φινάλε. Η επιλογή της συγγραφέως να παρουσιάσει τον περίγυρο του ζευγαριού μέσω της τεχνολογίας, δίνει το στίγμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής εποχής, όπου οι άνθρωποι τείνουν να αποξενωθούν. Η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά λόγω της επιτυχίας που είχε πέρυσι, εντελώς ανανεωμένη κάτω από τη σκηνοθετική ματιά της Ρέινας Εσκενάζυ.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Παίζουν: Άννα Ίρις, Σταύρος Κανελλίδης
Κάθε Παρασκευή στις 21:15 από τις 20 Οκτωβρίου
«Ανώνυμος Αποστολέας» (από 23/11) του Γιάννη Βασιλακόπουλου
Ένα θρίλερ με συναρπαστική πλοκή και αναπάντεχες εξελίξεις, που στέλνει πολλά μηνύματα προς δεκάδες αποδέκτες, κάνοντας συνειρμούς, που πιθανόν να οδηγούν σε πραγματικά γεγονότα…

Ένας Ρώσος πράκτορας, που μόλις έχει συνταξιοδοτηθεί, αφηγείται την τελευταία του αποστολή, που έχει επίκεντρο την Ελλάδα της κρίσης. Ένα αεροπορικό δυστύχημα, που προκάλεσε δεκάδες νεκρούς. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, που προορίζονταν για μια χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας. Ένα σύνθετο παιχνίδι κατασκόπων, που παίζεται στην πλάτη ενός ζευγαριού κι απλώνεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Θύτες που μοιάζουν ατιμώρητοι και θύματα που παραμένουν αδικαίωτα συναντιούνται, σχοινοβατώντας σ’ αυτήν τη λεπτή κόκκινη γραμμή, που ενώνει το πραγματικό γεγονός με το μύθο. Ποιος εν τέλει είναι ο «Ανώνυμος Αποστολέας» ενός τέτοιου μακελειού;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Γιάννης Βασιλακόπουλος
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος
Σκηνικά: Μιχάλης Αθανασιάδης
Μουσική: Χρίστος Κάλλοου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Μαρία Δεληκωνσταντίνου, Νίκος Καραγιώργης, Αποστόλης Οικονόμου, Δήμητρα Στάικου, Δημήτρης Τοπαλίδης
Έκτακτη συμμετοχή: Χρίστος Κάλλοου

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15 από 13 Νοεμβρίου


«Δεσποινίς Τζούλια» (από 2/12) του Αυγούστου Στρίντμπεργκ
Η αγαπημένη και πάντα διαχρονική «Δεσποινίς Τζούλια» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου ΠΚ. Μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και σκηνογράφου Emmanouel Manios, η ιστορία ξεδιπλώνεται στην Αγγλία της δεκαεταίας του 1950 μέσα σε ένα εναλλακτικό σκηνικό, με δυνατές ερμηνείες και μουσικά ακούσματα που θα σας ταξιδέψουν.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Emmanouel Manios
Μετάφραση, απόδοση: Δήμητρα Ζακυνθηνού

Παίζουν: Έλενα Θωμοπούλου (Τζούλια), Νικόλας Μακρής (Ζαν), Βαλίσια Βύζα (Κριστίν).

Κάθε Σάββατο στις 21.30 & Κυριακή στις 18:45 από τις 2 Δεκεμβρίου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
Τηλ. 210 9011677
Θέατρο ΠΚ (Κασομούλη 30, μετρό Νέος Κόσμος)
>www.pktheater.gr