1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους για την όπερα “Αϊντα” του Βέρντι στο Ηρώδειο
5 Ιουνίου 2016
Κριτική της παράστασης “‘Ονειρα”
5 Ιουνίου 2016
Προβολή όλων

Δωρεάν παρακολούθηση Θεατρικών παραστάσεων και εξετάσεων σπουδαστών Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Κάλβου – Καλαμπόκη, Αθηναϊκή Σκηνή

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή ΄΄Αθηναϊκή Σκηνή΄΄ σας καλεί στις παραστάσεις των σπουδαστών της καθώς και στις προαγωγικές, τελικές και διπλωματικές εξετάσεις τους καθ’ όλο τον Ιούνιο 2016. Οι παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο επαγγελματικό θέατρο της ΄΄Αθηναϊκής Σκηνής΄΄ που βρίσκεται στην Ακρόπολη (έξω από το Μετρό, Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13).
Οι παραστάσεις δίνονται δωρεάν για το κοινό και αποτελούν μέρος της ετήσιας πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών.
Όπως κάθε Ιούνιο σπουδαστές υποκριτικής, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι και υπεύθυνοι παραγωγής παρακολουθούν από κοντά το αποτέλεσμα της σκληρής ετήσιας δουλειάς που έκαναν σπουδαστές και καθηγητές.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, Δράματος, Κωμωδίας, εξετάσεις τραγουδιού, χορού, κινησιολογίας, αγωγής του λόγου και αυτοσχεδιασμού (method acting, laban, lecoq κτλ) όπως διδάχθηκαν και σκηνοθετήθηκαν από τους καθηγητές της σχολής.

Οι καθηγητές Λυδία Κονιόρδου, Θόδωρος Κάλβος, Μιχάλης Καλαμπόκης, Κοραής Δαμάτης, Νίκος Μπουσδούκος, Ισίδωρος Σιδέρης, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μάρω Θεοδωράκη, Περικλής Μοσχολιδάκης, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Άκης Σταματιάδης, Αναστασία Κουμίδου, Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Σπύρος Μπιμπίλας και Αστέρω Γεωργίου ένωσαν τις δημιουργικές δυνάμεις τους με τα τρία ταλαντούχα έτη της Σχολής και παρουσιάζουν, όπως κάθε χρόνο ανοιχτά στο κοινό τη δουλειά τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα παρουσιαστούν και οι παραστάσεις των ανεξαρτήτων ομάδων της Αθηναϊκής Σκηνής:

Θεατρική ομάδα (με επιπλέον θεατρικές δράσεις). Μουσική ομάδα (συναυλίες στις οποίες συμμετέχουν όσοι έχουν έφεση στη μουσική και το τραγούδι). Χορευτική ομάδα (στην οποία συμμετέχουν όσοι έχουν έφεση στο χορό). Ομάδα δεξιοτήτων (όσοι ενδιαφέρονται να δείξουν τη δουλειά τους στο κοινό και ασχολούνται με τις καλές τέχνες, τα εικαστικά και τον Κινηματογράφο).

Για την παρακολούθηση των παραστάσεων των ανεξαρτήτων ομάδων υπάρχει συμβολική είσοδος για την ενίσχυση των σπουδαστών.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα: Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία, Ιστορία Τέχνης, Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Σκηνοθεσία, Ελληνικοί χοροί, Ψυχολογία, Μεταγλώττιση, Ξιφασκία, Υποκριτική στην κάμερα, λόγω της φύσεως της ύλης τους, εξετάζονται χωρίς την παρουσία κοινού.

Για το πρόγραμμα των παραστάσεων ενημερώνεστε καθημερινά από την επίσημη σελίδα της ΄΄Αθηναϊκής Σκηνής΄΄ στο facebook.
Παρακαλούμε λόγω πληρότητας κρατήστε έγκαιρα θέσεις είτε στους υπεύθυνους του κάθε τμήματος είτε τηλεφωνικά στο 2109222300.

Η φετινή χρονιά για την Αθηναϊκή Σκηνή θα λήξει εορταστικά λόγω της επετείου των δέκα χρόνων λειτουργίας. Έτσι ο επαγγελματικός θίασος της Αθηναϊκής Σκηνής που επί δύο χρόνια παρουσίασε στο κοινό την πετυχημένη παράσταση ΄΄Οι τρελοί της Βαλένθια΄΄, θα κάνει περιοδεία σε Ελληνικές πόλεις, ενώ στις 21 Ιουλίου θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθήνας στο ανοιχτό θέατρο Αττικού Άλσους. Στην παράσταση παίρνουν μέρος και σπουδαστές της Δραματικής Σχολής ΄΄Αθηναϊκή Σκηνή΄΄.

Μετά την εξεταστική περίοδο, στις αρχές Ιουλίου, ξεκινά το πρόγραμμα καλοκαιρινής προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, του Εθνικού θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που λόγω των δέκα χρόνων λειτουργίας της Αθηναϊκής Σκηνής παρέχεται δωρεάν σε όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν και λήγει μια ημέρα πριν την εξέταση του κάθε υποψηφίου.