«ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου
21 Ιουλίου 2016
Η ριμάδα η ζωή
21 Ιουλίου 2016
Προβολή όλων

Μάκβεθ του Βέρντι σε σκηνοθεσία Μπρετ Μπέιλι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά την συγκλονιστική έκθεση / περφόρμανς Exhibit B, ο Νοτιοαφρικανός δραματουργός, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και εικαστικός Μπρετ Μπέιλυ, επανέρχεται στη χώρα μας για να παρουσιάσει στις 22 και 23 Ιουλίου 2016, μία από τις πρόσφατες παραγωγές του, που περιοδεύει διεθνώς, την όπερα του Βέρντι “Μάκβεθ” (macbEth), στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Μάκβεθ του Βέρντι σε σκηνοθεσία Μπρετ Μπέιλι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο σκηνοθέτης Brett Bailey και η ομάδα Third World Bunfight μεταφέρουν την υπόθεση , η οποία αντλείται από την ομώνυμη σαιξπηρική τραγωδία , στα φονικά πεδία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ), εν μέσω εμφυλίου πολέμου. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, τα θύματα στη Δημοκρατία του Κονγκό ξεπερνούν σε αριθμό αυτά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα βασικά θέματα που διατρέχουν το έργο τόσο του σαιξπηρικού όσο και του μεταγενέστερου οπερατικού έργου, η απληστία, η τυραννία και οι τύψεις, αποκτούν νέα βαρύτητα σε αυτό το δραματικό περιβάλλον.

Όταν ο στρατηγός Μάκμπεθ και η φιλόδοξη σύζυγός του δολοφονούν τον νόμιμο βασιλιά, ξεσπούν στη χώρα πλήθος συμφορές: εθνικός διχασμός, διπλές εθνικές προδοσίες, αδίστακτη εξουσία, ακραία βία και φρικαλεότητες, «ματωμένα» ορυχεία. Ο βέλγος συνθέτης Fabrizio Cassol ξαναγράφει το μουσικό θέμα του Βέρντι, προσαρμοσμένο για δώδεκα μουσικούς και δέκα τραγουδιστές όπερας. Μαζί τους, επί σκηνής βρίσκεται η διαβαλκανική ορχήστρα No Borders Orchestra, υπό τη διεύθυνση του σέρβου μαέστρου Premil Petrovic.
Πληροφορίες

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»
Συγγραφέας: Τζουζέπε Βέρντι
Σκηνοθεσία: Brett Bailey
Μουσική Διεύθυνση: Premil Petrovic
Μουσική: Fabrizio Cassol, adapted from Verdi’s Macbeth
Φωτισμοί: Felice Ross
Χορογραφία:
Natalie Fisher
Παίζουν: Μακμπέθ: Owen Metsileng, Λαίδη Μακμπέθ: Nobulumko Mngxekeza, Μπάνκο: Otto Maidi, Χορός: Sandile Kamle, Jacqueline Manciya, Monde Masimini, Lunga Halam, Bulelani Madondile, Philisa Sibeko, Thomakazi Holland
Διάρκεια: 100 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: ​Ζώνη VIP: 35€ Ζώνη Α: 25€, 20€ Ζώνη Β: 20€, 15€ (Φοιτητικό) Ζώνη Γ: 15€, 10€ (Φοιτητικό) A.μεΑ.: 5€
Πληροφορίες: Η παράσταση είναι στα αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Παραστάσεις: 22 και 23 Ιουλίου 2016 στις 21.00

Πηγή:www.monopoli.gr