Κάλεσμα Εθελοντών για το 10o Bob Theatre Festival
24 Απριλίου 2017
Συνέντευξη με τον ηθοποιό Αγησίλαο Σιούνα
25 Απριλίου 2017
Προβολή όλων

Ο Τάκης Παρασκευόπουλος έρχεται στους «Ελιγμούς» στο θέατρο 104

Ο Τάκης Παρασκευόπουλος είναι ένας νέος ηθοποιός με μεγάλη εμπειρία. Έχει συμμετοχές σε παραστάσεις όπως “Κρυφά απογεύματα” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μωραϊτη, “Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο” σε σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη και σε άλλες. Επιπροσθέτως, έχει ασχοληθεί με την σκηνοθεσία, έχοντας ο ίδιος σκηνοθετήσει δυο παραστάσεις, ενώ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια εκτελεί χρέη βοηθού σκηνοθέτη στο πλευρό του Βασίλη Μυριανθόπουλου. .Από τις 26 Απριλίου θα τον συναντήσουμε στην παράσταση «Ελιγμοί» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, στο θέατρο 104.

Ο Τάκης Παρασκευόπουλος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στην Μαριαλένα Δογγούρη.

ΜΔ: Πες μας λίγα λόγια για το τι θα δούμε στην παράσταση “Ελιγμοί”.

Τάκης: Θα δείτε το πως ζει ένα νεό ζευγάρι και κατά πόσο ο καθένας σαν προσωπικότητα προσπαθεί να ελιχθεί, είτε μέσα στην ίδια την σχέση είτε με τρίτα άτομα. Ακόμα το κατά πόσο ελίσσεσαι κάποιος αναφορικά στα θέλω του και στα θέλω του άλλου. Επίσης ασχολείται και με τις φιλοδοξίες που έχει ο καθένας σαν άτομο και κατά πόσο επηρεάζεται από τους γύρω του.

ΜΔ: Πες μας λίγα λόγια για τον ρόλο σου.

Τάκης: Εγώ κάνω τον ρόλο του σκηνοθέτη. Είναι ένας πετυχημένος νεαρός σκηνοθέτης, με πολύ θράσος και πολύ πάθος για ότι κάνει. Είναι ένας άνθρωπος πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και από εκεί πηγάζει και το θράσος που έχει.

ΜΔ: Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο στον ρόλο σου;

Τάκης: Δεν νομίζω να με δυσκόλεψε κάτι συγκεκριμένα, ίσως αυτό το θράσος που απαιτεί ο ρόλος, γιατί εγώ σαν Τάκης είμαι πιο υποτονικός από αυτό που απαιτεί ο ρόλος μου.

ΜΔ: Τι ήταν αυτό που σε κέντρισε στο έργο;

Τάκης: Είναι ένα ωραίο και καλογραμμένο έργο. Αυτό που με κέντρισε είναι πως υπογραμμίζει την αλήθεια που βιώνουμε όλοι λίγο ή πολύ, γιατί όλοι κάνουμε ελιγμούς στην ζωή μας, είστε σε συνάρτηση με τους άλλους είτε με τον ίδιο μας τον εαυτό.

ΜΔ: Εσύ έχεις υπάρξει στην ζωή σου σκηνοθέτης και σε αυτή την παράσταση παίζεις τον σκηνοθέτη. Πιστεύεις πως ο ρόλος έχει ρεαλιστικά στοιχεία;

Τάκης: Είναι φουλ ρεαλιστικός ο χαρακτήρας του σκηνοθέτη, όπως και των άλλων ηρώων στο έργο. Θεωρώ πως τα γεγονότα που θα δείτε στην παράσταση είναι πράγματα που έχουν συμβεί και που θα ξανασυμβούν. Επίσης, αυτό που βγάζει ο σκηνοθέτης είναι κάτι που ο καθένας μας έχει συναντήσει στην καθημερινότητά του.

ΜΔ: Το έργο μιλάει για την εξουσία. Πόσο θα ταυτιστούν οι θεατές με αυτήν την θεματική;

Τάσος: Πάρα πολύ, γιατί σε όλους τους τομείς της ζωής μας, είτε είναι οικογένεια, φίλοι ή δουλειά, πάντα συναντάμε μια κάποια μορφή εξουσίας, όχι ίσως με την σκληρή έννοια του θύτη και του θύματος, αλλά υπάρχει. Οπότε θεωρώ πως οι θεατές θα ταυτιστούν με έναν ή περισσότερους ήρωες.

ΜΔ: Την Τετάρτη 26 Απριλίου έχετε την πρεμιέρα. Είστε έτοιμοι;

Τάσος: Ποτέ δεν είσαι έτοιμος για μια πρεμιέρα, αλλά με ένα μαγικό τρόπο στο θέατρο, όλα είναι έτοιμα την τελευταία στιγμή. Οπότε ναι είμαστε έτοιμοι.

ΜΔ: Πως είναι να είσαι νέος ηθοποιός σήμερα στην Ελλάδα;

Τάσος: Έχεις να παλέψεις με πολλά, από τα θέματα επιβίωσης μέχρι της αποδοχής του κόσμου. Πρέπει να κάνεις ελιγμούς λοιπόν και να αποφασίσεις τι θα θυσιάσεις στην ζωή σου για να μπορείς να δουλέψεις σε αυτόν τον χώρο. Και όταν λέω να δουλέψεις εννοώ να φτάσεις σε ένα σημείο που θα ζεις από το θέατρο και όχι να είσαι χομπίστας. Είναι δύσκολες οι συνθήκες όπως και σε κάθε επάγγελμα αυτήν την εποχή, πόσο μάλλον για τους ηθοποιούς που έχοντας δουλειά το ένα εξάμηνο ξέρει πως το άλλο εξάμηνο θα είναι άνεργος. Ένας ηθοποιός μπορεί να μείνει άνεργος δυο και τρεις φορές τον χρόνο.

ΜΔ: Παρόλα αυτά οι παραστάσεις όσο πάνε και πληθαίνουν. Πιστεύεις πως το κοινό θα προτιμήσει να δει μια καινούργια δραματουργία ή θα προτιμήσει ένα κλασικό έργο;

Τάκης: Το κοινό έχει ανάγκη να δει ότι το απασχολεί. Ότι απασχολεί την κοινωνία απασχολεί και το θέατρο. Αυτά μπορεί να τα βρει και σε κλασικά έργα αλλά και σε καινούργιες δραματουργίες.

ΜΔ: Γιατί να έρθει ο θεατής να δεις τους Ελιγμούς;

Τάκης: Θα έρθει για να δει μια προσπάθεια ολοκληρωμένη από όλους, προσεγγισμένη με πολύ αγάπη και μεράκι. Ακόμα το συγκεκριμένο έργο ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα, και το κείμενο είναι γραμμένο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε θα δώσει τροφή για σκέψη στον θεατή.

ΜΔ: Μελλοντικά σχέδια;

Τάκης: Ότι σχέδιο και να κάνεις η πραγματικότητα σε ξεπερνάει. Πολλά πράγματα θα ήθελα να κάνω, όπως όλοι μας.  αλλά αυτή την στιγμή απλά περιμένεις να δεις τι εξελίξεις ή τις κυνηγάς εσύ, και πράττεις αναλόγως.