Συνέντευξη με τον Βαγγέλη Παπαδάκη
3 Φεβρουαρίου 2018
Εν χορδαίς και οργάνω
3 Φεβρουαρίου 2018
Προβολή όλων

Συνέντευξη με τον stand up comedian Χριστόφορο Ζαραλίκο

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ανανεώνει την πετυχημένη του συνεργασία για 4η χρονιά με τον Σταυρό του Νότου και από την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή για 8 παραστάσεις η σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus θα γεμίσει με γέλιο!

Στην νέα stand up comedy παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου θα υπάρχει – όπως πάντα – πολιτική σάτιρα μέχρι να του βάλουν τσιμέντο στα πόδια και να τον πετάξουν στην θάλασσα, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα και οι αυτοσαρκασμοί!


O Χριστόφορος Ζαραλίκος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στην Μαριαλένα Δογγούρη.


ΜΔ: Από τις 19 Ιανουαρίου θα σας συναντάμε κάθε Παρασκευή στον Σταυρό του Νότου +(plus) σε ένα stand up comedy. Με τι θέματα θα καταπιαστείτε στην παράστασή σας;

Χριστόφορος: Με εσάς με εμάς και με τους άλλους. Οι παραστάσεις είναι ζωντανές και ανθρωποκεντρικές. Πως μπορώ να κρατήσω σταθερό κορμό σε παράσταση όταν ο Τραμπ είναι πλανητάρχης και χειρίζεται ο ίδιος τον λογαριασμό του στο τουίτερ και τα πυρηνικά ταυτόχρονα, ο Τσίπρας μιλάει σαν να κυβερνάει, ο Κούλης κοιτάει και ρωτάει γιατί γελάτε κι ο Γκλέτσος στο Τατουάζ δεν γαμάει;

ΜΔ: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να σατιρίσετε σημερινά πολιτικά γεγονότα;

Χριστόφορος: Δυστυχώς πολύ εύκολο. Χώρα μπανανία με κάτι άτομα που κάνουν πως κυβερνάνε και κάποια άλλα άτομα που λένε πως θα κυβερνήσουν καλύτερα απ´ τους τωρινούς. Στο μεταξύ μιλάμε για κυβερνήσεις που για να πάρουν γάζες στα νοσοκομεία πρέπει να ρωτήσουν τον ιδιοκτήτη.
ΜΔ: Το κοινό πως αντιδρά στην σάτιρα;

Χριστόφορος: Υπάρχει, ευτυχώς, μεγάλο κοινό στην Ελλάδα που θέλει, καταλαβαίνει και εκτιμά την σάτιρα. Για τους δικούς μου φανατικούς χαίρομαι που δεν είναι στην κατηγορία κοινού "πέστα ρε μεγάλε" αλλά στην κατηγορία του κοινού που τα λέει το ίδιο. Συμπληρώνουμε ο ένας τους άλλους κι ανάποδα.

ΜΔ: Πως βλέπετε την εξέλιξη του stand up στην Ελλάδα;

Χριστόφορος: Σε καλό δρόμο είναι. Νομίζω με δυο προϋποθέσεις θα πάει ακόμα καλύτερα. Να γίνει βασικό μάθημα στις δραματικές σχολές και όσοι (ες) ξεκινούν να γίνουν stand up κωμικοί να φανταστούν τους εαυτούς τους πως θέλουν να είναι στην σκηνή, τι να λένε, αντί να βλέπουν άλλους και να θέλουν να τους μοιάσουν. Η μοναδικότητα κάθε κωμικού έχει αξία.

ΜΔ: Έχετε κάνει ραδιόφωνο και τηλεόραση. Υπάρχει σήμερα χώρος σε αυτά τα μέσα για την σάτιρα;

Χριστόφορος: Στην τηλεόραση καθόλου στο ραδιόφωνο λίγο καλύτερα απ´ το καθόλου.
ΜΔ: Από που εμπνέεστε;

Χριστόφορος: Από παντού

ΜΔ: Υπάρχουν θέματα που δεν θέλετε να θίξετε;

Χριστόφορος: Υπάρχουν θέματα που με ενδιαφέρουν και θέματα που δεν με ενδιαφέρουν.

ΜΔ: Υπάρχουν όρια στην σάτιρα;

Χριστόφορος: Όχι. Εκτός βέβαια αν σου βάλουν τσιμέντο στα πόδια και σε πετάξουν στην θάλασσα.

ΜΔ: Μελλοντικά σχέδια;

Χριστόφορος: Να πιάσω το τζόκερ και να παίζω χωρίς εισιτήριο.