Βρεθήκαμε στην παράσταση “το Κλειστό Δωμάτιο”
22 Φεβρουαρίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση «Οχτώ τρόποι να πεις αντίο»
23 Φεβρουαρίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Γιώργο Μακρή

Ο Γιώργος Μακρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία (Hüls – Krefeld). Από μικρός ήξερε ότι θα γίνει ηθοποιός ,ήθελε να γίνει ηθοποιός στη χώρα του. –Στην Ελλάδα θέλω να πάω έλεγε.. Μετά από τόσα χρόνια αγώνα και πάλης με την ζωή –τις συνθήκες ζωής –αλλά και τις συνθήκες του επαγγέλματος και στο σημείο που έχουν φέρει την Ελλαδίτσα μας οι υπεύθυνοι αλιγάτορες της πολιτικής μας. Ο Γιώργος φωνάζει και λέει –Ελλαδίτσα σε αγαπώ αλλά έχω αξιοπρέπεια και πρέπει να ζήσω. Να ζήσω με ανθρώπους που θα με αγαπήσουν και θα με αγκαλιάσουν. Και αυτό δε το βρήκα όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. (Εξαιρώ τους αγαπημένους θεατές που με στηρίζουν σε ότι και να κάνω και φυσικά την οικογένειά μου). Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη ,αποφοίτησε το 1994.
Αυτή τη περίοδο τον συναντάμε στη ξεκαρδιστική κωμωδία Μπριζον break 3 να σεξ-υπνήσω πεθερά , του οποίου υπογράφει και το σενάριο.

Ο Γιώργος Μακρής σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στην Ελένη Αναγνωστοπούλου

ΕΑ: Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με τη νέα σπαρταριστή κωμωδία με τίτλο: Μπριζον break 3 να σεξ-υπνήσω πεθερά που ανεβαίνει στο θέατρο Ελυζέ.

Γιώργος: Οι πιο τρελοί «Φυλακισμένοι του Πλανήτη», αδίστακτοι, μοναδικοί, απίθανοι & απρόβλεπτοι ζούνε… όλα τα…
Μνημόνια –Ηotspot -Τρελές καταστάσεις -Την ζωή -Ερωτεύονται και… Ονειρεύονται την αποφυλάκισή τους ,την ελευθερία τους & απόπειρες απόδρασης! Βιώνουν καταστάσεις κάτω από τον τρόμο και τον φόβο της διευθύντριας των φυλακών. Βάλλονται συνεχώς, με κατηγορίες, για τις οποίες ευθύνη φέρει ένα και μόνο άτομο η… Πεθερά. Χορός-Τραγούδι-Έρωτες-Παρεξηγήσεις -Κωμικά ευτράπελα…. από τους πιο μουρλούς… ήρωες –συμπληρώνουν το πάζλ της πιο ξεκαρδιστικής κωμωδίας της χρονιάς!!! «Μια κωμωδία για όλη την Οικογένεια!!!»

ΕΑ: Να υποθέσω ότι η παραπάνω κωμωδία έχει επιρροές από την ξένη σειρά prison break; Έχει χιουμοριστικά κομμάτια να παρουσιάσει επί σκηνής;

Γιώργος:
Ναι έχω επηρεαστεί από την γνωστή σειρά , ειδικά στα πρώτα 2 Μπρίζον Break ήταν πιο κοντά στην σειρά. Όλο το έργο είναι ολόκληρο ένα χιουμοριστικό κομμάτι. Αυτό που χρειάζεται ο θεατής αυτές τις δύσκολες εποχές χιούμορ – γέλιο.

ΕΑ: Ποιο ρόλο υποδύεστε στην παράσταση;

Γιώργος: Τον Πάνο Φούντα Λιβάνη . Ένας απίστευτος χαρακτήρας που ενώ τον βλέπετε στη σκηνή τόσο απλό ,χρειάστηκε ώρες δουλειάς να βρεθεί ο κατάλληλος τύπος του. Χρειάστηκε πολύ πρόβα να δικαιολογήσει ο ήρωας τον χαρακτήρα του – που στο τέλος του Έργου οι θεατές δε σταματούν να τον χειροκροτούν και να φωνάζουν κι ‘ άλλο ,κι ‘ άλλο.

ΕΑ: Η κωμωδία αυτή φέρει επιθεωρησιακά νούμερα;

Γιώργος: Όχι δε έχει στοιχεία επιθεώρησης – αν είχε θα ήταν από υπέροχες επιθεωρήσεις ,σύγχρονες και όχι από τις παλιές τις κουρασμένες ,τις επαναλαμβανόμενες ,τις γερασμένες και ξεπερασμένες. Είναι μια κωμωδία με τρελό ρυθμό και στοιχεία από Αγγλική και Αμερικάνικη κωμωδία.

ΕΑ: Το μπριζον break είναι τριλογία; Ποια άλλα θέματα περιγράφει;

Γιώργος: Μπρίζον Break No3 – Nα sex-υπνήσω Πεθερά? Είναι η Τρίτη υπόθεση που εκτυλίσσετε σε μια φυλακή. Τριλογία; Ναι συμφωνώ με τον τίτλο αυτό. Είναι το τρίτο και το τελευταίο έργο μου που βασίζετε σε προσπάθεια ηρώων μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και αληθινά βιώματα καθημερινής ζωής όπως περνάμε όλοι μας και σύμφωνα με την σημερινή εποχή –προσπάθεια με σκοπό την απόδραση από μια φυλακή η οποία βρίσκετε κάπου –αλλά έχουμε αποδράσεις και ψυχικές των ηρώων.

ΕΑ: Πίσω από την κακή τύχη των φυλακισμένων, κρύβεται η πεθερά η οποία όπως καταλαβαίνουμε είναι πρόσωπο κλειδί. Πως εμπνευστήκατε το χαρακτήρα της; Πρόκειται για γυναίκα «δηλητήριο»;

Γιώργος: Η Πεθερά, η Διευθύντρια, παίζουν ρόλο ως χαρακτήρες στο έργο ,αλλά η ουσία είναι πως στο πρόσωπο της Πεθεράς βλέπουμε την Μάνα ,την Μάνα που ο οποιοσδήποτε στη ζωή σε πολλές στιγμές αυτής την αναζητά ,νοσταλγεί και δε σταματά ποτέ να την Αγαπά. Η διευθύντρια είναι ουσιαστικά ο Έρωτας ,η Σύντροφος η οποία λείπει από καθέναν που βιώνει την μοναξιά είτε γιατί δε τον έζησε κάποιος τον Έρωτα τον μεγάλο ακόμα, είτε γιατί τον έχασε ή τον άφησε να φύγει.

ΕΑ: Ποια συστατικά στοιχεία χρειάζεται ένα σενάριο ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται πρωτότυπο;

Γιώργος: Φαντασία ,εξυπνάδα ,οξυδέρκεια ,αναζήτηση ,έρευνα ,τύχη ,μεράκι και τέλος σεβασμό στην κάθε λέξη και αγάπη σε όλο το κείμενο. Όταν έχεις τα παραπάνω το σενάριο βαφτίζετε πρωτότυπο.

ΕΑ:
Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Γιώργος: Καριέρα ,δουλειά ,εξωτερικό και τρία (3) νέα έργα που έχω στα σκαριά με το πρώτο να ετοιμάζεται για τον Οκτώβριο του 2017 με τίτλο << ΟΙ ΧΗΡΕΣ & ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΤΕΣ>> Έργο και Σκηνοθεσία φυσικά δική μου.