Φεστιβάλ Αθηνών: τα δυο πρώτα sold out
12 Ιουνίου 2016
Συναντήσαμε τον Ανδρέα Φλουράκη στο Royal Court Theatre
14 Ιουνίου 2016
Προβολή όλων

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Πάνο Μπόρα

Νέος και πολύ ταλαντούχος. Αυτήν την περίοδο τον συναντάμε στο θέατρο underground και στην παράσταση “Αυτός και το πανταλόνι του”, στο πλευρό του Κώστα Αρζόγλου, όπου και κλέβει την παράσταση. Ο Πάνος Μπόρας σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο tritokoudouni.gr.

M: Στην παράσταση, “Αυτός και το πανταλόνι του”, παίζετε τη συνείδηση του ήρωα. Τι στοιχεία πιστεύετε πως προσφέρει ο ρόλος σας στον χαρακτήρα του ήρωα;

Πάνος: Ο ρόλος μου ουσιαστικά είναι η φωνή της συνείδησής του, όπου τον οδηγεί σε ένα νοερό ταξίδι στο παρελθόν, υπενθυμίζοντάς του τις πράξεις που τον οδήγησαν στο τώρα. Βγαίνει στην επιφάνεια το κρυμμένο παιδί που υπάρχει μέσα στον ήρωα.

πάνος μπόρας2

Μ: Το έργο μιλάει για τη μοναξιά. Πόσο επίκαιρο είναι αυτό το ζήτημα σήμερα;

Πάνος: Πιστεύω πως είναι. Στην ουσία όλοι μόνοι μας δεν είμαστε; Οι περισσότεροι άνθρωποι εξαιτίας του φόβου της απόρριψης, ίσως και του εγωισμού τους, οδηγούνται στο να κλείνονται στον μικρόκοσμό τους. Από πλευράς μου, δεν ενστερνίζομαι αυτή την αντιμετώπιση των ανθρώπινων σχέσεων. Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ανοιχτοί κι ας πληγωθούμε ακόμα κι αυτό έχει την ομορφιά του.

πάνος μπόρας3

Μ: Έχετε συμμετάσχει σε πολύ σημαντικές παραστάσεις. Ξεχωρίζετε κάποια, και αν ναι, γιατί;

Πάνος: Η κάθε παράσταση ήταν ξεχωριστή για μένα, γιατί ερχόταν σε μια χρονική περίοδο της ζωής μου όπου αυτό που πραγματευόταν το έργο, κλείδωνε στην κατάσταση που βίωνα εκείνη την δεδομένη στιγμή. Κάθε μία παράσταση ήταν ένα καλό μάθημα.

Μ: Σαν ένας νέος άνθρωπος, που έχετε μια σημαντική πορεία στο θέατρο, τι θα συμβουλεύατε τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα;

Πάνος: Πιστεύω πως πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή στην ζωή μας και να δουλεύουμε συνεχόμενα με τον εαυτό μας χωρίς να χάνουμε το ήθος μας. Είναι πολύ σημαντική η προσωπική εξέλιξη ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτό το επάγγελμα.

πάνος μπόρας

Μ: Αισθάνεστε πως υπάρχει κοινωνική κρίση στις μέρες μας; Ποιος πιστεύετε πως θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της τέχνης;

Πάνος: Η κοινωνική κρίση είναι απόρροια της οικονομικής που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Σκοπός της τέχνης είναι να αφυπνήσει και να συμβάλλει στην αδελφοποίηση όλων των ανθρώπων.

Μ: Πως πιστεύετε πως επιδρά η παράσταση “Αυτός και το πανταλόνι του” στα συναισθήματα του θεατή;

Πάνος: Αισθάνομαι πως αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση. Το έργο είναι τόσο καλά δομημένο από τον ίδιο τον Καμπανέλλη όπου μπορει να ακουμπήσει στην ψυχή του καθενός μας. Η Βάνα Πεφάνη με την σκηνοθετική της ματιά δίνει μια πιο σύγχρονη μορφή, με σεβασμό, στο έργο.

Μ: Έχετε σχέδια για την νέα θεατρική σεζόν;

Πάνος: Ελπίζω να συνεχίσουμε και του χρόνου με την παράσταση “Αυτός και το πανταλόνι του”. Είναι νωρίς ακόμα για να πω κάτι πιο συγκεκριμένο.