Συνέντευξη με την ηθοποιό και σκηνοθέτη Δανάη Τίκου
29 Νοεμβρίου 2016
Βρεθήκαμε στην παράσταση Θα σε δω στην πρεμιέρα
2 Δεκεμβρίου 2016
Προβολή όλων

Στα Σκοτεινά στο Cartel.. Συνέντευξη με τον ηθοποιό Παναγιώτη Νάτση

Ο Παναγιώτης Νάτσης είναι ηθοποιός, απόφοιτος του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη. Με συμμετοχές σε παραστάσεις όπως «Extra Long – XL» της Πέρσας Σταματοπούλου και «Άμλετ» του Σαίξπηρ (σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 2011), έχει μεγάλη εμπειρία στο θέατρο. Έχει κάνει τηλεοπτικές και διαδικτυακές διαφημίσεις και έχει δανείσει τη φωνή του σε τηλεοπτικές σειρές. Από τις 14 Δεκεμβρίου θα τον απολαύσουμε στην παράσταση «Στα σκοτεινά making movies» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο θέατρο Cartel.

Ο Παναγιώτης Νάτσης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στις Ελένη Αναγνωστοπούλου και Μαριαλένα Δογγούρη.

ΤΚ: «Στα Σκοτεινά – Making Movies» στο Cartel, τρίτη σαιζόν, πρώτη δική σου. Πες μας για τις ιστορίες που θα δούμε.

Παναγιώτης: Πρόκειται για 8 μονολόγους, οι οποίοι παρουσιάζονται από τους τέσσερις μας. Τη σαιζόν αυτή πέρα από το νέο κάστ ηθοποιών, έχουν προστεθεί και νέοι μονόλογοι, εκ των οποίων τρεις γυναικείοι.

ΤΚ: Πες μας λίγα λόγια για τις ιστορίες που θα αφηγηθείς.

Παναγιώτης: Έχω έναν αντρικό κι έναν γυναικείο μονόλογο. Ο πρώτος αφορά έναν αδίστακτο και ταυτόχρονα προβληματικό χαρακτήρα, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να εξελιχθεί και ο δεύτερος μια γυναίκα η οποία έχει πείσει τον ίδιο της τον εαυτό ότι είναι κάτι άλλο, κάτι τελείως διαφορετικό.
skoteina
ΤΚ: θα σε δούμε σε γυναικείο ρόλο. Πες μας λίγα λόγια για αυτό το μονόλογο.

Παναγιώτης: Όπως σου είπα και προηγουμένως, η ίδια έχει πιστέψει ότι είναι κάτι που πραγματικά δεν είναι. Έχει πλάσει ένα φανταστικό κόσμο, μέσα στον οποίο ζει τελείως φυσιολογικά, ασχέτως εάν κάποιοι δεν συμφωνήσουν με αυτό ή δεν την αποδεχτούν.

ΤΚ: Η συνθήκη του να βιντεοσκοπείς τους άλλους πάνω στη σκηνή, πώς σου φαίνεται;

Παναγιώτης: Είναι τέλειο! Έχουμε το ελεύθερο από το σκηνοθέτη να κάνουμε ό,τι θέλουμε (εντός ορισμένου πλαισίου), οπότε όλο αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πολλές φορές προκύπτουν πλάνα που εντυπωσιάζουν κι εμάς τους ίδιους. Νομίζω ότι το να βλέπεις μια παράσταση από τη ματιά κάποιου άλλου, από μόνο του, έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

ΤΚ: Πώς σου φαίνεται η διαδικασία να αφηγηθείς μια γυναικεία ιστορία;

Παναγιώτης: Η ιστορία αυτή πέρασε από πολλά στάδια. Γελάσαμε αρκετά μέχρι να την οριστικοποιήσουμε… καταλαβαίνεις. Η αλήθεια είναι ότι έχει πρακτικές δυσκολίες και τον κίνδυνο να βγει καρικατούρα, αλλά δουλεύουμε συνέχεια πάνω σε αυτό. Να βγει όσο πιο απλά γίνεται. Η διαδικασία, στο σύνολό της, δεν διαφέρει καθόλου από έναν αντρικό ρόλο.

ΤΚ: Ποια μηνύματα ελπίζεις να περάσουν στους θεατές οι δικές σου ιστορίες;

Παναγιώτης: Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία του να προσπαθήσω να περάσω κάποια συγκεκριμένα μηνύματα. Χαρούμενος θα ήμουν εάν ο θεατής έφευγε από την παράσταση κουβαλώντας κάτι από αυτή. Κάτι που θα είχε μια διάρκεια και όχι κάτι στιγμιαίο.

Φωτογραφία Γιώργος Τσιρογιάννης

Φωτογραφία Γιώργος Τσιρογιάννης


ΤΚ: Εσένα, τι σε κέντρισε περισσότερο στις ιστορίες τις δικές σου αλλά και των άλλων;

Παναγιώτης: Κάθε μονόλογος έχει σημεία και στιγμές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου. Αυτό όμως που σκέφτομαι συνέχεια είναι ότι παρόλο που παρουσιάζονται σχεδόν στην υπερβολή τους, είναι ιστορίες και άνθρωποι τελείως καθημερινοί. Κι αυτό φαίνεται εάν δεν μείνεις μόνο σε αυτό που βλέπεις αλλά εάν σκεφτείς λίγο βαθύτερα… μετά.

ΤΚ: Μελλοντικοί στόχοι.

Παναγιώτης: Όπως κάθε χρόνο σκέφτομαι ότι θα ήθελα να κάνω μία μικρή παύση, μέχρι να προκύψει το επόμενο πρότζεκτ.