Θέατρο Underground, Συνέντευξη Τύπου
28 Σεπτεμβρίου 2016
Κριτική της παράστασης Insenso
28 Σεπτεμβρίου 2016
Προβολή όλων

Θέατρο Επί Κολωνώ και Σύγχρονο θέατρο. Μια καινούργια συνεργασία

Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.

Το Τρίτο Κουδούνι βρέθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου και σας παρουσιάζει πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Φωτογραφίες Ρούλα Βενετσάνου.

Ηλιάνα Μαυρομάτη

Ηλιάνα Μαυρομάτη


Με την παρουσία 150 καλεσμένων και δημοσιογράφων, και μπροστά από ένα “κρυμμένο” σκηνικό, οι συντελεστές των παραστάσεων παρουσίασαν τα έργα τους και συνόδεψαν τη συνεργασία με ένα ποτήρι κρασί για το καλωσόρισμα της νέας θεατρικής χρονιάς.
Καίτη Κωσταντίνου

Καίτη Κωσταντίνου


Ο Δημήτρης Οικονομίδης (Σύγχρονο Θέατρο) και ο Γιώργος Χατζηνικολάου (Επί Κολωνώ) προλόγισαν επί σκηνής τις παραστάσεις και έδωσαν το λόγο στους δημιουργούς, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις για το συνεργατικό “πείραμα” που ξεκινούν από κοινού.
Γιώργος Παπαγεωργίου

Γιώργος Παπαγεωργίου


Ο Γιώργος Χατζηνικολάου τόνισε: «Πρόκειται για μια λειτουργική και καλλιτεχνική συνεργασία που δεν προέκυψε από ανάγκη, αλλά από επιλογή για να ενωθούν οι δυναμικές των δύο θεάτρων με παραγωγές μεγάλες και απαιτητικές. Δεν πρόκειται για συνεργασία που προέκυψε για οικονομικούς λόγους. Αντιθέτως οι οικονομικές και καλλιτεχνικές απαιτήσεις αυξήθηκαν. Είναι ένα πείραμα που επιθυμούμε και οι δύο πλευρές να πετύχει και να προσφέρει δημιουργικές και καλές παραστάσεις».
Ματθίλδη Μαγγίρα

Ματθίλδη Μαγγίρα


Τη συνεργασία επισφραγίζουν δύο κλασικά έργα, το Λεωφορείο ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς και “Η Δύναμη του Σκότους” του Λέοντος Τολστόι, που εκφράζουν την αντίθετη κουλτούρα των αντίρροπων δυνάμεων Αμερικής και Ρωσίας και θα παρουσιαστούν στο Σύγχρονο Θέατρο σε παραγωγή του Επί Κολωνώ.
Πέτρος Αποστολόπουλος, Ελένη Σκότη

Πέτρος Αποστολόπουλος, Ελένη Σκότη


Από την Μπλάνς Ντυμπουά (Κόρα Καρβούνη) και το μίζερο αμερικανικό Νότο στην αγροτική Ρωσία του Τολστόι του Νικήτα (Γιώργος Παπαγεωργίου) και της Ανίσια (Πέγκυ Τρικαλιώτη), μέχρι την Αθήνα του Σωκράτη και της “Ξανθίππης” (Ματθίλδη Μαγγίρα) και την πρωτεύουσα του νεοέλληνα Σταύρου (Τάκης Σπυριδάκης, “Αγριος Σπόρος”) τα δύο θέατρα θα φιλοξενήσουν συνολικά 13 παραστάσεις (8 νέες παραγωγές και 5 επαναλήψεις) και δύο φεστιβάλ.