Συνέντευξη με τoν ηθοποιό Χρήστο Λιακόπουλο
27 Μαρτίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση «RED X»
29 Μαρτίου 2017
Προβολή όλων

Το Τρίτο Κουδούνι στην ένατη απονομή των βραβείων «Προσωπικότητες»

Στις 27/3/2017, διεξήχθη η ένατη απονομή των βραβείων «Προσωπικότητες» στην αίθουσα Γεώργιος Κασιμάτης του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Το Τρίτο Κουδούνι είχε την τύχη να παρευρίσκεται σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση που αφορά το φάσμα των τεχνών καθώς και ποικίλες δράσεις φορέων που αφορούν το ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Την τελετή βράβευσης παρουσίασαν οι: Σπύρος Καλαματιανός και Αγγελική Αντωνοπούλου. Ο κύριος Καλαματιανός ευχαρίστησε τη δραστήρια Μουσική Ένωση Πειραιά. Η κυρία Αντωνοπούλου ευχαρίστησε την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης για την παρουσία της στην ένατη απονομή. Στη συνέχεια, ακολούθησε ο κύριος Δημήτρης Μουζακίτης, πρόεδρος της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Συγκεκριμένα, είπε ότι υπήρχαν αυτοί που ξεχώρισαν και προβλήθηκαν. Αγωνίστηκαν για την πατρίδα, την ποίηση και τη λογοτεχνία. «Αυτούς τιμάμε». Ο ίδιος, ίδρυσε πριν από 36 χρόνια τα Κορφιάτικα βραβεία, που αφορούν το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο Μανώλης Ιωνάς ευχαρίστησε την Κερκυραϊκή Ένωση για το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας. Ευχήθηκε καλή επιτυχία. Το βραβείο πήρε ο κύριος Γιώργος Αρματόγιαννης, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου. Δήλωσε ότι τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του, πίστεψαν στη μετουσίωση του λειτουργού της δικαιοσύνης και στη βοήθεια προς το συνάνθρωπο. Έκλεισε τα λεγόμενα του τονίζοντας την έννοια της αλληλεγγύης.

 

Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στο Διάχρονο θέατρο της Μαίρης Βιδάλη για την παράσταση «Μαρία Στιούαρτ» . Η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Νικολαΐδη απένειμε το βραβείο. Προλόγισε η Μαρία Δρακοπούλου όπου αυτή την περίοδο εμφανίζεται στο Studio Κυψέλης και στην παράσταση: «Ο Φελίνι και τα όνειρα των κλόουν». Έπειτα, ακολούθησε η βράβευση του κυρίου Βασίλη Βουγιουκλάκη. Δήλωσε ότι αφιερώνει το βραβείο αυτό στον Αριστοτέλη Ωνάση που έχτισε την Ολυμπιακή Αεροπορία. Το βραβείο «Νικόλαος Χαλκιόπουλος Μάντζαρος» απονεμήθηκε στον κύριο Γιώργο Θεοφάνους. Ο ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος όπου αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ολεάννα» έκανε το σχετικό πρόλογο. Ο κύριος Θεοφάνους δήλωσε ότι: «Μελοποιώντας στίχους έχουμε σαν στόχο να φτάσουμε στην καρδιά των ανθρώπων. Έχουμε χρέος να μεταβιβάσουμε στα παιδιά, την παράδοση». Το επόμενο βραβείο προλόγισε ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται στην επιτυχημένη παράσταση «12 ένορκοι» που παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη. Την απονομή του βραβείου «Αντιγόνη Βαλάκου» έκανε ο δήμαρχος Αίγινας, κύριος Δημήτρης Μούντζης στην ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη για τη συμμετοχή της στην παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» . Η κυρία Μπεμπεδέλη δήλωσε ότι η Φιλιώ Χαϊδεμένου είναι ο άγγελος της διότι την έκανε να δει τη ζωή της με πιο αισιόδοξη και τρυφερή ματιά. Θέλησε να μοιραστεί το βραβείο της με το alter ego της επί σκηνής, τον τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη. Έκλεισε τις δηλώσεις της, λέγοντας ότι η παράσταση αυτή είναι δώρο για τους χιλιάδες θεατές που την παρακολούθησαν.

Το βραβείο λογοτεχνίας 2017 απονεμήθηκε στην κυρία Νίκη Παπαθεοχάρη. Οι ηθοποιοί Νίκος Δαφνής και Δανάη Καλαχώρα μας διάβασαν μερικά από τα ποιήματα της. Η κυρία Παπαθεοχάρη είπε χαρακτηριστικά: «Ας μην αφήσουμε το χάρτινο βιβλίο να χαθεί από τη ζεστασιά και την αρχοντιά της βιβλιοθήκης μας. Στην πλύση εγκεφάλου των media, θα απαντήσουμε με την ανταλλαγή πολύτιμων βιβλίων». Ακολούθησε η απονομή του βραβείου που αφορά το κοινωνικό έργο. Για την οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού» μίλησε ο ηθοποιός, κύριος Δημήτρης Μαύρος. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού, κύριος Κώστας Γιαννόπουλος. Το βραβείο τραγουδίστριας 2017, παρέλαβε η Φωτεινή Δάρρα. Δήλωσε: «Όταν σε τιμούν, αισθάνεσαι υπέροχα μα και αμήχανα». Αφιέρωσε το βραβείο της στα νέα παιδιά που πιστεύουν στο «ανέφικτο» και έχουν όραμα για κάτι μεγάλο και σπουδαίο. Ο ηθοποιός Μανώλης Γεραπετρίτης όπου αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο θέατρο 4 εποχές Γιάννης Μόρτζος προλόγισε και παρέλαβε το βραβείο του Σπύρου Γιαννιώτη ο οποίος δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω υποχρεώσεων. Η τελετή της ένατης απονομής έκλεισε με τον ηθοποιό Δημήτρη Γιώτη, που πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις «Ημερολόγιο ενός τρελού» και «Κύκλος». Το βραβείο δημοσιογραφίας, πήρε ο κύριος Στέφανος Κωνσταντινίδης.