Η παράσταση της χρονιάς «Μάγισσες της Σμύρνης» συνεχίζει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου
17 Ιανουαρίου 2019
Ο Δ. Παπαϊωάννου υποψήφιος για το βρετανικό θεατρικό Βραβείο Λόρενς Ολίβιε
15 Μαρτίου 2019
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση «Η ζωή μου στην τέχνη»

Γράφει η ηθοποιός Έλλη Μασσαρά


Το Τρίτο Κουδούνι βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Η ζωή μου στην τέχνη» του συγγραφέα Andrew Cowie, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά και μετάφραση Κατερίνας Βαϊμάκη στο Θέατρο 104.

Μια κωμική παράσταση βασισμένη στις ιστορίες τριών διαφορετικών ανθρώπων που αναδεικνύουν τις φάσεις της ζωής τους στις πρόβες μιας θεατρικής παράστασης, τον ‘Δον Ζουάν’, που προεετοιμάζονται να ανεβάσουν. Ο Γκράχαμ (Βαγγέλης Σαλευρής) υποδύεται έναν νεαρό σκηνοθέτη, ο οποίος κρύβει ερωτικά συναισθήματα για τον πρωταγωνιστή της παράστασης του, Στίβεν (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), καθώς αυτός φαίνεται να είναι ερωτευμένος με τη συμπρωταγωνίστρια του Ρεβέκκα (Φιόνα Γεωργιάδη).
Ένα σκηνικό απλό, ατμοσφαιρικό, που σε μεταφέρει σε κλίμα Αγγλίας, τόσο με τα ηχητικά εφέ, όσο και με μικρά αντικείμενα που το πλαισιώνουν. Ένα κείμενο, με χιουμοριστική διάθεση που προβάλλει την ανάγκη των ανθρώπων να ξεφύγουν από τα συναισθηματικά κενά που τους καταδιώκουν, ‘πατώντας’ σε φαντασιώσεις που τους δίνουν μια ανάσα ελπίδας. Τρεις καταπληκτικές ερμηνείες των νεαρών ταλαντούχων ηθοποιών, με αξιοσημείωτη θεατρική πειθώ, καθώς εναλλάσσουν εντυπωσιακά το ρεαλιστικό με το θεατρικό παίξιμο. Μία πραγματικά αξιόλογη οπτική της σύνδεσης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σκηνοθετημένη με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και να προσφέρει εύστοχα άφθονο γέλιο.

Ένα θέατρο στο θέατρο, τρεις χαρακτήρες, τρεις ερωτικές ζωές, ένα ερωτικό παιχνίδι τριγώνου με διαφορετικές κατευθύνσεις, μία επιφανειακή στάση ζωής χωρίς ουσιαστικές συναισθηματικές εμπλοκές. Κυρίαρχα τα αισθήματα του φόβου, της ανασφάλειας και της ανάγκης για αποδοχή και επίτευξη προσωπικών στόχων με κάθε προσωπικό κόστος. Μια μικρογραφία της πραγματικότητας του κάθε ατόμου στη σύγχρονη ζωή προσπαθώντας να βρει το νόημα της σε κάθε πτυχή, με πολύ έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο απεικόνισης και λόγου.