Το Τρίτο Κουδούνι στην πρεμιέρα της παράστασης “Σμύρνη μου Αγαπημένη”
5 Νοεμβρίου 2016
Συνέντευξη με τον ηθοποιό Γιάννη Μπισμπικόπουλο
7 Νοεμβρίου 2016
Προβολή όλων

Είδαμε την παράσταση Happy Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α


Γράφει η θεατρολόγος Μαριαλένα Δογγούρη

Μια γυναίκα σε μια εξομολόγηση ζωής. Μιλάει για τα πάντα, για την κοινωνία, τον καταναλωτισμό, τους έρωτες, τα κλισέ.

Σε ένα ιδιαίτερο χώρο, στο θέατρο Χυτήριο, πραγματοποιείται ο εν λόγω μονόλογος. Τα συμβατικά θεατρικά καθίσματα αντικαθίστανται με τραπέζια όπου οι θεατές κάθονται σε παρέες. Η πρωταγωνίστρια Ευφροσύνη Μακρίδου, γυρίζει όλη την αίθουσα, μπλέκεται με τους θεατές, τους μιλάει, χορεύει μαζί τους, παίζει με τον D.J.

Τα βίντεο που προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης αντιπροσωπεύουν τα στερεότυπα της κοινωνίας, που η ηρωίδα θέλει να γκρεμίσει. Σε κάποια στιγμή του έργου, η ηθοποιός πέφτει στο πάτωμα απότομα, είναι η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που δεν την καλύπτει πια, αν την κάλυπτε ποτέ.

Η Ευφροσύνη Μακρίδου σε μια ερμηνεία καριέρας. Συνταραχτική, συγκινητική και ταυτόχρονα αστεία, σε μια παράσταση που το συναίσθημα εναλλάσσεται λεπτό με το λεπτό και αυτό αποτελεί λύτρωση για το κοινό. 80 λεπτά πάνω στην σκηνή, σχεδόν μόνη της και ούτε το έργο, αλλά ούτε και η ερμηνεία της κάνουν “κοιλιά”. Ίσως θα έπρεπε να βοηθηθεί με μικροφωνική υποστήριξη, ειδικά στα πρώτα λεπτά της παράστασης, όπου ο θεατής προσπαθεί να μπει στο νόημα της ιστορίας.

Επαναστατική η σκηνοθεσία του Χιονία Χιωτέλλη, ο οποίος κάνει το δραματικό πρόσωπο ένα με το κοινό. Πανέξυπνη η χρήση του DJ FreeStone, ο οποίος βρίσκεται στην σκηνή σε όλη την διάρκεια του έργου, και με τις μουσικές του ντύνει την παράσταση, ενώ σε κάποια σημεία έχει και ενεργό ρόλο. Επίσης, στην παράσταση υπάρχει και μια μεγάλη έκπληξη, την οποία φυσικά δεν θα αποκαλύψουμε.

Happy Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α, ένα έργο της Λένας Κιτσοπούλου, βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό. Μια παράσταση “ειρωνία” στη σύγχρονη κοινωνία. Τίποτα δεν είναι συμβατικό σε αυτήν την παράσταση, ακόμα και τα θεατρικά κλισέ καταργούνται και τη θέση τους παίρνουν νεωτεριμοί, τόσο ταιριαστοί με το νόημα του έργου. Γέλιο, συγκίνηση, χορός, τραγούδι, φανταστικές ερμηνείες, όλα σε μια παράσταση που θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη των θεατών.

Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.