Γράφει η θεατρολόγος Ελένη Αναγνωστοπούλου
Αν θες να προβληματιστείς, δες τον κύκλο. Αν θες να γελάσεις, δες τον κύκλο. Αν θέλεις να δεις δραματικές στιγμές, δες τον κύκλο. Αν έχεις την περιέργεια να δεις επί σκηνής, στιγμές σασπένς βγαλμένες από αστυνομικό μυθιστόρημα, τότε ο κύκλος το καλύπτει και αυτό.
Στις 8/4/2017 παρακολούθησα την παράσταση στο θέατρο Σταθμός. Η υπόθεση του έργου είναι απλή και προβλέψιμη. Ωστόσο, ο Δημήτρης Μητρόπουλος περνάει μέσα από το κείμενο του, τρελές δόσεις χιούμορ και άφθονου γέλιου που κρατούν ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού. Ο Γιάννης Αιβάζης έκανε την προσαρμογή του κειμένου για τη σκηνή. Η προσπάθεια του εμπεριέχει αναμφισβήτητα τόλμη και δυναμισμό. Η σκηνοθεσία του πιστεύω ότι εστιάζει πιο πολύ σε τρία από τα πρόσωπα του έργου, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι και οι βασικοί πρωταγωνιστές. Είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων ως επί το πλείστον, δεν λείπουν όμως και οι έντονες δραματικές στιγμές. Ο Νίκος Βούλγαρης φωτίζει την ομάδα των ηθοποιών. Πιο ειδικά, χρησιμοποιεί το ημίφως για να μας εισάγει σε σκηνές μυστήριου. Ο Δημήτρης Ίσαρης έρχεται να απογειώσει το αίσθημα φρίκης και αγωνίας με την επιβλητική μουσική που έγραψε για τις ανάγκες του έργου. Τα σκηνικά της Κικής Μήλιου είναι συμβατά με την πλοκή και το όλο concept. Ο Κλέων Φυσέκης ντύνει το καστ με ρούχα που ταιριάζουν στον κάθε ρόλο ξεχωριστά.
Ξεχώρισαν στους ρόλους τους: ο Μπουράκ Χακί για την άνεση του επί σκηνής, ο Γιώργος Κοψιδάς για την πηγαία εκφραστικότητα του και ο Δημήτρης Γιώτης για την εκτενή παρουσίαση του μεγέθους του υποκριτικού του χαρίσματος. Η Κατερίνα Τσάβαλου κινούταν χαριτωμένα στο θεατρικό χώρο. Η Ευγενία Παναγοπούλου ήταν άλλοτε τσαχπίνα και άλλοτε σοβαρή όποτε το απαιτούσαν οι εκάστοτε χρονικές στιγμές μέσα στο έργο. Ο Κώστας Φραγκολιάς και ο Νίκος Κερασιώτης ενσάρκωσαν με αξιοπρεπή τρόπο, το κωμικό, ομοφυλόφιλο ζευγάρι.