Βρεθήκαμε στην παράσταση «Αντιγόνη η αληθινή ιστορία»
6 Οκτωβρίου 2017
Το πρόγραμμα του “Αγγέλων Βήμα” 2017-2018
9 Οκτωβρίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο

Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος (Ράβνιω) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. και της δραματικής σχολής του Στέλιου Αμανατίδη. Έκανε stand up comedy στη Θεσσαλονίκη το 1992 χωρίς καν να ξέρει ότι λέγεται έτσι. Από το το 1997 μέχρι το 2004 εμφανιζόταν στο comedy club της Λουκίας Ρικάκη και μετά ακολούθησε τη μοναχική πορεία του επαγγέλματος. Έχει παίξει επαγγελματικά σε περίπου 30 θεατρικές παραστάσεις και έχει πάρει μερος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές (Παρά πέντε, Κόκκινο δωμάτιο, bing bang, Μ+Μ, Οδός παραδείσου 7, Η ζωή της άλλης κ. α) συμμετείχε σε διαφημίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς επίσης και παρουσιάσεις εκδηλώσεων με κυριότερες την Πρωτοχρονιάτικη και αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου Τρικαίων (Τρικάλων) και τιμητική εκδήλωση για το Θανάση Βέγγο.

Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στην Εύα Αγραφιώτη.

Ε.Α: Πως ξεκίνησες τα πρώτα σου βήματα;

Κ.Ρ: Έχει πολύ πλάκα. Το ξεκίνησα από το 1991 μόνος μου χωρίς να ξέρω καν πως λέγεται. Έλεγα ότι «είμαι διασκεδαστής». Ξεκίνησα σε ένα μικρό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη και μετά στο μαγαζί «Παρασκήνιο». Το έκανα και πιο μικρός βέβαια και όταν ήρθα στην Αθήνα, το ανακάλυψα το 1997 από τη Λουκία Ρικάκη και εντάχθηκα στο «104» ανοιχτής κωμωδίας. Είχα βρει τη χαρά της ζωής.
Ε.Α: Ποια είναι η ανάγκη σου να δίνεις γέλιο στον κόσμο;

Κ.Ρ: Για μένα είναι τρόπος ζωής, είναι ανάγκη γιατί ακόμα και αν μου έλεγαν ότι, μέχρι και τα 85 μου, εκεί που θα χα πάθει τα πρώτα εγκεφαλικά, ότι θα μπορούσα να κάνω stand up, τότε θα ήμουν ευτυχής, γι αυτό θέλω να το περάσω στον κόσμο.

Ε.Α: Με τι θέματα ασχολείσαι στη νέα σου παράσταση;

Κ.Ρ: Αυτή η παράσταση που έχω τώρα λέγεται «Α τόσο καλά . ;!». Μέσα σε αυτή την παράσταση, δουλεύω με θεματικές ενότητες και εξετάζω τη φράση «Α τόσο καλά . ;!». Επίσης αναφέρω μέχρι και παροιμίες, το χίπ χόπ, το λαϊκό, τους θρύλους, τους ηλικιωμένους. Μια άλλη φράση τη οποία δεν αντέχω την έχω ενσωματώσει και την θίγω το «Δόξα το Θεό υπάρχουν και χειρότερα». Όλα αυτά γίνονται ένα και δίνεται το μήνυμα ή αλλιώς η λύση σε όλα αυτά.

Ε.Α: Νιώθεις ελεύθερος και θίγεις όλα τα θέματα της επικαιρότητας;

Κ.Ρ: Αυτό το κάνω στην ιντερνετική σειρά «lifestyle @@ μάντολες», εκεί σχολιάζω τα εξώφυλλα των περιοδικών, όπου από μόνα τους δίνουν έναυσμα με τις δηλώσεις των σταρ και το πώς μεταφέρονται από τα περιοδικά. Δεν κάνω σχόλια για παιδοφιλία ,παιδεραστία και δεν βρίσκω το λόγο να το κάνω. Κάνω κωμωδία! Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνω και λέω ότι θέλω. Παρόλα αυτά θίγω πολιτικά πρόσωπα εκεί που δεν το περιμένεις με ένα χαρακτηριστικό σχόλιο.
Ε.Α: Πώς οδηγείσαι στην δημιουργία ενός κειμένου stand up;

Κ.Ρ: Είναι δύσκολο. Χρειάζεται να βρεις μια ιδέα που θα σου δώσει τροφή έτσι ώστε να αρχίσεις να την επεξεργάζεσαι. Χρειάζεται να είναι αστείο όχι μόνο να γράψεις αλλά στη συνέχεια να δομείς το υλικό σου, κατ επέκταση το κείμενό σου. Όλο αυτό χρειάζεται να έχει ένα σκοπό και να «πιάνει» όλο τον κόσμο. Έλεγα σε ένα κείμενο λόγου χάρη για τις επιγραφές στον δρόμο. Υπήρχε μια ταμπέλα στην γειτονιά μου «πετιούνται μπάζα Μιχάλης» πέρασα και συμπλήρωσα «Πότε; Κωνσταντίνος» αυτό είναι σα να λέμε το «κάτι» που χρειάζεσαι και σου δίνει «τροφή».

Ε.Α: Η επεξεργασία του κειμένου μπορεί να το καθιστά επιτηδευμένο και στημένο;

Κ.Ρ: Δεν νομίζω. Χρειάζεται να το κάνεις σα να γίνεται τώρα. Αυτή είναι η μαγεία άλλωστε.

Ε.Α: Τι είναι για σένα το stand up;

Κ.Ρ: Είναι τρόπος ζωής.

Ε.Α: Που μπορούμε να σε δούμε αυτό το διάστημα;

Κ.Ρ: Αυτό το διάστημα εμφανίζομαι στη σειρά «Παρθένα Ζωή» στον ΑΝΤ1, κάνω έναν στρατόκαυλο αυταρχικό λοχία, είναι κωμικός χαρακτηριστικός ρόλος, επίσης σκηνοθετώ μια ερασιτεχνική ομάδα στην Ηλιούπολη, η οποία λέγεται «Μέλισσες» και αυτή τη φορά ετοιμάζουμε το έργο «Δεν είμαι εγώ» του Ξενόπουλου. Θα κάνω μια σειρά παραστάσεων, σε ένα καινούριο χώρο στο Γκάζι ,το οποίο λέγεται «Μουσικό Κουτί», όπου εκεί θα παρουσιάσω την καινούρια μου παράσταση «Α τόσο καλά . ;!» Ξεκινάμε στις 17 Οκτωβρίου και συνεχίζουμε κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα. θα ανακοινωθούν και συγκεκριμένες ημερομηνίες. Μαζί μου θα είναι και άλλοι κωμικοί, της νεότερης γενιάς, οι οποίοι θα εναλλάσσονται.