Συνέντευξη με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο
6 Οκτωβρίου 2017
Πέθανε η Λούλα Αναγνωστάκη
9 Οκτωβρίου 2017
Προβολή όλων

Το πρόγραμμα του “Αγγέλων Βήμα” 2017-2018

Ναι. Η καθημερινότητά μας έχει ανατραπεί. Και αυτή την ανατροπή την ζούμε στο πετσί μας. Έχουν ανατραπεί τα «δεδομένα» μας. Ανατρέπονται οι προγραμματισμοί, οι προσδοκίες, οι σχέσεις μας. Ανατρέπεται η ζωή μας όλη. Και αυτό πονάει.

Εμείς, στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, φέτος, απέναντι στην ανατροπή της καθημερινότητάς μας που πονάει, βάζουμε μιαν υγιή ανατροπή. Αυτήν που μάς αποκαλύπτει και μάς χαρίζει η Τέχνη. Στο θέατρο, διαλέξαμε και προγραμματίζουμε δώδεκα έργα, Ελληνικά και ξένα, στα οποία ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Ανατροπή στο μύθο. Στην εξέλιξη. Στους χαρακτήρες. Ανατροπή που προκαλεί άλλοτε το γέλιο, άλλοτε την αγωνία, άλλοτε το δάκρυ, άλλοτε την ταύτιση. Στην μουσική, προτείνουμε ανατρεπτικές παραστάσεις που ταιριάζουν τα αταίριαστα. Στα εικαστικά, φέρνουμε την απόλυτη ανατροπή φιλοξενώντας στην μικρούλα γκαλερί μας τα πιο μεγάλα ονόματα της σημερινής Ελληνικής, αλλά και διεθνούς, εικαστικής πραγματικότητας. Και συνδυάζουμε αυτή την παρουσία με ανατρεπτικές Πέμπτες, μία κάθε μήνα, όπου ολόκληρο το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ θα μετατρέπεται σε χώρο μιας gothic γιορτής. Παράλληλα, με γοητευτικές διαλέξεις, ανοίγουμε μια χαραμάδα στον –για πολλούς από εμάς - άγνωστο κόσμο των εικαστικών και βοηθούμε τον εαυτό μας να αποκτήσει κάποια εργαλεία-κώδικες ώστε να είναι σε θέση να «διαβάζει», να ερμηνεύει, να κατανοεί και, εν τέλει, να αγαπά τα έργα τέχνης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ

ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΛΥΤΡΩΝΕΙ!

Και περιμένουμε τους φίλους μας για να την ζήσουμε μαζί

από τον Οκτώβρη του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018

ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ

Επίσης, από φέτος, στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, παράλληλα με την ήδη γνωστή στους φίλους μας καινοτομία της ετήσιας θεματικής ενότητας κατά την επιλογή του δραματολογίου μας, φέτος, εισάγουμε μια ακόμη καινοτομία: την τιμώμενη χώρα κατά την επιλογή του δραματολογίου μας.

Έτσι, σε κάθε καλλιτεχνική περίοδο, από φέτος και μετά, θα επιλέγουμε μια χώρα. Την Τιμώμενη Χώρα. Χώρα συνήθως «παρθένα» για τον Έλληνα θεατρόφιλο. Θεατρικά έργα γραμμένα από συγγραφείς αυτής της χώρας ή έργα γραμμένα για αυτή την χώρα θα εντάσσονται στα πλαίσια της θεματικής μας ενότητας. Με τα έργα αυτά θα επιχειρείται η εξοικείωσή μας με την θεατρική ζωή χωρών εκτός θεατρικής πεπατημένης.

ΦΕΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!!!

Συνοπτικά, ο προγραμματισμός του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ για την περίοδο Οκτωβρίου 2017 – Ιουνίου 2018:

ΘΕΑΤΡΟ

Παρακάτω γίνεται απλή αναγγελία των έργων που περιλήφθηκαν στο δραματολόγιο του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ για την φετινή περίοδο Οκτωβρίου 2017 – Ιουνίου 2018.

1) ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ του Τimothy Daly (Aυστραλία) Πανελλήνια πρώτη συγγραφέα και έργου

2) ΦΟΝΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ [Deathtrap] του Ira Levin (ΗΠΑ)

3) Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΝΟ-ΝΑΜΕ του Μάριου Στρόφαλη Πανελλήνια πρώτη του έργου

4) ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ του Λάζαρου Μπίκα Πανελλήνια πρώτη συγγραφέα και έργου

5) ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ του Aidan Fennessy (Aυστραλία) Πανελλήνια πρώτη συγγραφέα και έργου

6) Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΣ ΠΑΝ του Arthur Μachen σε θεατρική διασκευή Βασίλη Παπαδόπουλου Πανελλήνια πρώτη συγγραφέα και έργου

7) DIAL M FOR MURDER* του Frederick Knott (Ηνωμένο Βασίλειο) Πανελλήνια πρώτη συγγραφέα και έργου

8) RASHOMON των Fay και Michael Kanin (Ιαπωνία) Πανελλήνια πρώτη συγγραφέων και έργου

9)ΤΗΕ ΒΙG PURGE* του Kee Thuan Chye (Mαλαισία) Πανελλήνια πρώτη συγγραφέα και έργου

10) ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ του Αντώνη Τσιπιανίτη Πανελλήνια πρώτη του έργου

11) TΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ της Hellie Turner (Αυστραλία) Πανελλήνια πρώτη συγγραφέα και έργου

12) SAMOTNOSC ΘΑ ΠΕΙ ΜΟΝΑΞΙΑ της Άννελης Ξηρογιάννη Πανελλήνια πρώτη του έργου

** Οι τίτλοι αυτών των έργων είναι ακόμη αμετάφραστοι


ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παράλληλα με τις αμιγώς θεατρικές, το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ φημίζεται και για τις μουσικοθεατρικές του παραστάσεις που παρουσιάζονται τόσο στην θεατρική σκηνή όσο και στο ζεστό και ατμοσφαιρικό φουαγιέ του. Θυμίζουμε τις μεγάλες ανάλογες επιτυχίες περασμένων ετών, όπως Μια Χαρά στο Φουαγιέ, Απόψε Κάνεις Μπαμ, Ζωζώ - Ζωή σαν Παραμύθι, Πιάφ, Ο Αλέκος Βγήκε απ’ τον Παράδεισο, Τα αφιερώματα σε Φάδος και Σόουλ, τα πολλά και επιτυχημένα live πολλών γνωστών καλλιτεχνών, την σειρά «Στο Ντιβάνι» με εξομολογήσεις και τραγούδια καλλιτεχνών όπως η Τάνια Τσανακλίδου, η Αφροδίτη Μάνου κ.α.

Σε αυτό τον τομέα, για την καλλιτεχνική περίοδο Οκτωβρίου 2017 – Ιουνίου 2018, τo ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ προγραμματίζει:

1) Την παράσταση ASESINOS MILONGUEROS του Μάριου Στρόφαλη με θέατρο, αργεντίνικη μουσική και χορό σε Πανελλήνια πρώτη
2) Την παράσταση ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ της Ρεγγίνας Αργυράκη σε διάλογο όπερας και ρεμπέτικου
3) Gothic βραδιές Πέμπτης με θέατρο, ποίηση, μουσική, όπερα και πολλά απρόοπτα!
4) Εορταστικά ρεβεγιόν-έκπληξη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, από το 2006 μέχρι σήμερα, πάντα με την ανεκτίμητη υποστήριξη της Ρεγγίνας Αργυράκη, καθηγήτριας Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ έχει παρουσιάσει εξαιρετικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, installations, καλλιτεχνικών καπέλων και κοστουμιών, κούκλας κ.ά.

Για φέτος, η Ρεγγίνα Αργυράκη έχει ετοιμάσει για την γκαλερί του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ μία σειρά εξαιρετικών εκθέσεων, με τις οποίες θα ξεκινήσει η καλλιτεχνική περίοδος της γκαλερί μας τον Νοέμβριο 2017. Ωστόσο, επιστέγασμα της σαιζόν θα είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εικαστικό πρότζεκτ, όπου θα συμμετάσχουν με έργα τους κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής και της διεθνούς εικαστικής ζωής. Το πρότζεκτ θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2018 και θα διανθισθεί από τις γιορτές της Πέμπτης με ατμόσφαιρα gothic, οι οποίες θα απλώνονται σε όλους τους χώρους του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ και θα περιλαμβάνουν θέατρο, ποίηση, μουσική, χορό, παντομίμα, όπερα και πολλά απρόοπτα.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ από φέτος με την πολύτιμη συνεργασία-συμβολή-υποστήριξη της Όλγας Ζιρώ, (Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης, Ζωγράφος, Γλύπτρια, Επίτιμος Σχολική Σύμβουλος Εικαστικών) και με την συμμετοχή της Τζίνης Γεννηματά (Πολιτισμολόγος, Υποψ. Διδάκτωρ Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.) εγκαινιάζει έναν κύκλο δια-δραστικών διαλέξεων με στόχο όσοι τις παρακολουθήσουν να εξοικειωθούν με τους κώδικες ανάγνωσης, ερμηνείας, αποκρυπτογράφησης και κατανόησης των έργων τέχνης. Ο πρώτος κύκλος αυτών των διαλέξεων θα διαρκέσει από 19 Οκτωβρίου έως 21 Δεκεμβρίου. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη από 18:30 έως 20:30 στο φουαγιέ του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ. [Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.artspects.gr / email: ziro.olga@gmail.com / τηλ. 6977413007]


Λέμε «Όχι» στην Ανατροπή που μάς πονάει!

Λέμε «Ναι» στην θετική Ανατροπή και στην μεγάλη διαφορά που μπορεί να κάνει στη ζωή, στην καθημερινότητα και στην ψυχή μας

Η ΤΕΧΝΗ!!!

Συναντούμε την Τέχνη σε όλες της τις εκφάνσεις στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ

Και

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!