Συνέντευξη τύπου για τη παράσταση “Νίκη”
8 Φεβρουαρίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση «Ευτυχισμένες Μέρες»
9 Φεβρουαρίου 2017
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση “ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑ”


Γράφει η Εύα Αγραφιώτη

Ποίος είπε ότι τα γράμματα της αλφαβήτα δεν μπορούν να πάρουν ζωή, ποιος είπε επίσης ότι δεν μπορούν να γίνουν μια μεγάλη παρέα και να περάσουν καλά με τραγούδι, χορό και παιχνίδι; Στο θέατρο CORONET τα γράμματα της αλφαβήτα ναι χορεύουν, γελούν και τραγουδούν. Μια τρελή τρελή αλφαβήτα και ο άνθρωπος ορχήστρα μας υποδέχονται σε μια λογοτεχνική μεταφορά του βιβλίου της Ράνιας Μπουμπουρή «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα».

Η Ράνια Μπουμπουρή είναι δημοσιογράφος, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια, η οποία λατρεύει τη παιδική λογοτεχνία και είναι μέλος του Ελληνικού τμήματος IBBY (International Board on Books for Young People). Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν 15 βιβλία της εκ των οποίων το «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα» το οποίο έχει βραβευτεί με έπαινο ποίησης και Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και συνοδεύεται από cd με μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και άλλων γνωστών καλλιτεχνών(Μάρκου Κούμαρη, Σαββίνα Γιαννάτου, Διονύση Σαββόπουλου)
Στην μουσικοθεατρική παράσταση η οποία απευθύνεται σε παιδία 3-8 ετών, μια παρέα μουσικών οργάνων που είναι πάνω στη σκηνή κιθάρες, ντράμς, πλήκτρα, σαξόφωνο, φλάουτο κάνουν παρέα στους αλφαβητούληδες . Δυο νεραιδένιες αλφαβητούλες (Βανέσσα Αδαμοπούλου, Νεφέλη Παπαδέρου)ένας σπασικλοαλφαβητούλης(Γιάννης Χατζηγεωργίου) που προσπαθεί συνέχεια να μπεί στην ορχήστρα για να αναδείξει το ταλέντο του στη μουσική και ο άνθρωπός-ορχήστρα (Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος)προσπαθούν να μαζέψουν τα γράμματα που έχουν διασκορπιστεί, αναζητούν τις περιπέτειας των 24 γραμμάτων. Κάθε γράμμα έχει μια διαφορετική ιστορία η οποία παρουσιάζεται με τραγούδι και χορό.

Μια διαδραστική παράσταση που χρησιμοποιεί ζωντανή μουσική Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα), Χάρης Κωνσταντόπουλος (σαξόφωνο, κλαρινέτο) , θεατρικό παιχνίδι, βίντεο προβολές (Θανάσης Κακαΐτσας) με σκοπό τα παιδιά να μπορούν να τραγουδούν όλα τα γράμματα της αλφαβήτα (εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος) και κουκλοθέατρο. Μυεί με επιτυχία τα παιδιά στη διαδικασία όχι μόνο της εκμάθησης και της καλύτερης απομνημόνευσης με χαρά αλλά και στον κόσμο του θεατρικού γίγνεσθαι με την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησής τους, μέσω της έκθεσης στη σκηνή, επίσης η μαγική χώρα της μουσικής δεν λείπει, η οποία με τρόπο μαγικό μαθαίνει στα παιδιά τους ήχους του κάθε οργάνου.
Πραγματικά είναι μια εξαιρετική συνεργασία μουσικών, ηθοποιών, τραγουδιστών που σπρώχνει τα παιδιά στην απελευθέρωση αναπτύσσοντας τη δική τους ατομικότητα.