Κριτική της παράστασης Μικρός Πρίγκιπας
7 Οκτωβρίου 2016
Κριτική της παράστασης “Μόνο αν το πιστέψεις”
10 Οκτωβρίου 2016
Προβολή όλων

Είδαμε την παράσταση Γ.Τ.Π


Γράφει η θεατρολόγος Μαριαλένα Δογγούρη

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο θέατρο Eliart για να παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα της κωμωδίας Γ.Τ.Π.
%ce%b3%cf%84%cf%802
Το Γ.Τ.Π. τα έχει όλα. Γέλιο, χορό, τραγούδι, ακόμα και ένα πέος που μιλούσε! Έξι άντρες (και ένα πέος) συναντιούνται επί σκηνής για να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους, την σχέση τους με το όργανό τους, την σωστή ή λάθος μορφολογία του, τα κόμπλεξ τους και την σεξουαλική τους ζωή.

Ένας άντρας που αντιμετωπίζει πρώτη φορά στυτική δυσλειτουργία, ένας προικισμένος και ένας όχι, ένας ομοφυλόφιλος, ένα παιδί που ανακαλύπτει το σώμα του, η κούκλα Κεν, ένας τρελός επιστήμονας, ένας σκύλος και πολλοί ακόμα μας παραθέτουν τις εμπειρίες και τις σκέψεις του.
%ce%b3%cf%84%cf%805
Μια παράσταση που δεν είναι απευθύνεται μόνο σε άντρες αλλά και σε γυναίκες, προσφέροντας το γέλιο αβίαστα.

Ο Αντώνης Βαρθαλίτης εξαιρετικός στον ρόλο του πέους, συντονίζει την παράσταση. Η εικόνα του φέρνει από μόνη της το γέλιο. Μαζί του οι Σπύρος Αναστασίνης, , Αρτέμης Γαβριλούκ, Κωνσταντίνος Λεβαντής, Ιάκωβος Μηνδρινός, Θαλής Πολίτης, Αντρέας Ψύλλιας.
gtp
Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Λεβαντή επικεντρώνεται στους ηθοποιούς και σε σκηνικά αντικείμενα που βγάζουν γέλιο. Από την παράσταση δεν λείπει και το στοιχείο της συγκίνησης, για παράδειγμα στην ιστορία του ομοφυλόφιλου.

Το “Γ.Τ.Π.” είναι η παράσταση που κέρδισε πρώτο βραβείο στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου που οργάνωσε το Θέατρο Eliart τον Μάη του 2016.
%ce%b3%cf%84%cf%803
Βασικό στοιχείο είναι πως από Δευτέρα σε Τρίτη, η παράσταση έχει αρκετές διαφοροποιήσεις, ώστε όσες φορές και να έρθει κάποιος, να μπορεί να δει κάτι καινούριο.

Επίσης, τα περισσότερα Δευτερότριτα, θα φιλοξενείται ένας γνωστός ηθοποιός ως guest star!

1ος guest την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Οκτώβρη, ο Άρης Πλασκασοβίτης.

Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.